Лесно е да приемете за даденост нещата, които винаги са

...
Лесно е да приемете за даденост нещата, които винаги са
Коментари Харесай

Как да се грижите за дървените дъски за рязане

Лесно е да приемете за даденост нещата, които постоянно са до вас. Това важи и за нещата в кухнята - предметите, които употребявате всеки ден, като ножове, тигани, кърпи за съдове и дъски за рязане.
Дървената дъска за рязане е една от най-използваните движимости в кухнята. Но не обръщаме задоволително внимание във връзка с поддръжката ѝ. Добре е да знаете по какъв начин би трябвало да поддържате дъската в добра форма, с цел да ви служи постоянно.
Дървените дъски за рязане са податливи на вода, температура, мокрота на околната среда. Те могат да се изкривят, напукат и да изгубят гладката си повърхнина, в случай че не се поддържат вярно.
 Дървената дъска за рязане: какъв брой нездравословна е тя за здравето? Дървената дъска за рязане: какъв брой нездравословна е тя за здравето?
Дъската за рязане е един от най-верните помощници на всяка стопанка. Тя служи за обработка на всевъзможни хранителни артикули, като започн...
За да намалите риска от кръстосано замърсяване, даже при вярно измиване и поддръжка, би трябвало да употребявате обособени дъски за рязане на месо, плодове, зеленчуци и самун. Ако употребявате дъската всеки ден, третирайте я с минерално масло с хранителна стойност най-малко един път месечно.
Измиване и сушене
Не прекалявайте с това. Всичко, от което се нуждаете, с цел да измиете дъската си, е мек сапун и гореща вода. След това сложете дъската на сушилника за съдове, с цел да изсъхне. Използвайте забрадка за съдове, с цел да премахнете колкото се може повече повърхностна влага, защото водата може да докара до напукване или деформиране на дъската. Никога, в никакъв случай не поставяйте дървената си дъска в съдомиялната машина. По същия метод не оставяйте дъската ви да седи на влажен плот.
Редовна поддръжка
 Как да почистите дървените дъски за рязане Как да почистите дървените дъски за рязане
Дъските за рязане се употребяват всекидневно, само че какъв брой постоянно отделяте време за почистването на вашия дървен асистент? Правилната грижа е в...
Ако дъската наподобява безцветна, суха или жадна (абсорбираща доста вода), може да се наложи да я обработвате с масло по-често. Нанесете щедро количество масло, да се остави да престои за минута и да се изтрие остатъкът, като се преразпредели при нужда към някои от по-сухите петна. Твърде доста масло може да навреди на лепилото. Не се поддавайте на изкушението да употребявате зехтин или растително масло, което може да граняса и да придаде противен усет на храната ви.
Можете също да употребявате балсами за дърво, които включват съставки, разнообразни от масло, като пчелен восък. Пчелният восък и маслото работят в тандем, като пчелният восък оказва помощ за отбиване на повърхностните води, а маслото обезпечава спомагателна застраховка против водата, проникваща в дървесината.
Не използвайте дървената си дъска за рязане като поставка. Топлината може да разтопи лепилото. Дори да държите дъската до фурната, рискувате да се повреди лепилото или да се изкриви дървото, защото от него се изпарява влагата.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР