Лесно е да изпитваш чувство на благодарност, когато нещата вървят

...
Лесно е да изпитваш чувство на благодарност, когато нещата вървят
Коментари Харесай

4 ежедневни практики за благодарност, с които да намалите стреса

Лесно е да изпитваш възприятие на признателност , когато нещата вървят както би трябвало. Но тъкмо както проявлението на обич не би трябвало да е непокътнато единствено за специфични мотиви, благодарността не би трябвало да се случва, единствено когато всичко е наред.

С малко старания можете да намирате аргументи да сте признателни всеки ден – а практикуването на признателност постоянно предлага доста изгоди за здравето , които могат да покачат настроението ви през цялата година.

Стресът безспорно е една от най-големите спънки за дълготрайно благополучие. Многобройни изследвания по време на пандемията демонстрираха, че даже в лицето на обилни психически стресови фактори, практикуването на признателност има способността да понижи напрежението и да усъвършенства настроението.

Изпитването на признателност оказва помощ също за справяне с депресията и повишение на самочувствието .

Ето и кои са практиките, с които можете да постигнете вътрешна естетика:

 vista adore   Напълнете телефона си с изображения на неща и хора, за които сте благодарни

Създайте албум в телефона си със фотоси, които ви припомнят какъв брой прелестни моменти сте изживели и какъв брой обичани хора имате в живота си, за които можете да сте признателни. Веднъж дневно добавяйте най-малко едно изображение на нещо, което ви кара да се чувствате признателни. Не е належащо да притежавате специфични фотографски умения, просто би трябвало да бъдете изобретателни. 

 vista adore  Дишайте надълбоко

В свят на непрекъсната конкуренция и голям брой задължения, може да е мъчно да забавите темпото и да бъдете търпеливи. Отделяйте време за дихателни практики и се концентрирайте върху дишането си. Дишайте надълбоко в продължение на 90 секунди, няколко пъти дневно. Това 90-секундно упражнение за надълбоко дишане ще помогне за облекчение на напрежението. Докато дишате надълбоко, се концентрирайте върху това какъв брой сте признателни за способността да поемате всеки мирис. Комбинирането на фокус върху дъха със положение на признателност, ще култивира самообладание и ще сътвори чувство за успокоение.

 vista adore   Споделете възприятието си на признателност с другите

Всеки ден казвайте на някого, че сте признателни за помощта, наличието, съвета или нещо друго положително, което ви пристигна мислено. Можете да им напишете писмо, да изпратите SMS, да им се обадите или да го извършите персонално, за още по-голямо влияние. Споделянето на признателност с различен човек покачва щастието и на двама ви. Ползите са още по-големи в сантименталните връзки, където проучванията демонстрират, че сътрудниците са по-отзивчиви към потребностите на другия и показват по-голямо задоволство от връзката, откакто са получили признателност от половинката си. Нещо повече, изразяването на признателност един към различен продължава да има дълготраен позитивен резултат върху взаимоотношенията шест до девет месеца по-късно.

 vista adore   За добър нощен сън завършете деня си с благодарност 

В края на всеки ден помислете за три неща, които ви карат да се чувствате признателни. Напишете ги. Можете да употребявате дневник, приложение за бележки на телефона си или да ги напишете на видно място, където ще ги видите на идната заран. Изследователи са разкрили допустима връзка сред изразяването на признателност и по-добрия сън. Вашият лист не е нужно да включва велики достижения или скъпи неща. Всъщност би трябвало да избягвате да се фокусирате прекалено много върху придобиването на материални богатства, защото материализмът е обвързван с по-малко благополучие. Вашият лист може да включва признателност за здравето ви, време, прекарано с другари или семейство, хубава вечеря, приятна разходка и други. Когато става въпрос за признателност, дребните неща в действителност са огромните неща.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР