Лесни начини да спечелите 5% лихва (или повече) върху вашите спестявания

...
През последните няколко години постоянната инфлация намаляваше стойността на долара
Коментари Харесай

През последните няколко години постоянната инфлация намаляваше стойността на долара и причиняваше повишаване на цената на потребителските стоки. И докато инфлацията изглеждаше като охлаждане през последните няколко месеца, най-новият доклад за CPI показа, че инфлацията всъщност се е повишила с 3,2% през юли - неочаквана и нежелана изненада.

Между по-високите разходи на хранителни стоки, бензин и други необходими стоки, много хора сега са лишени от пари. Ако сте един от тях, може да ви помогне да намерите лесни начини да спечелите малко допълнителни пари. Един от начините да направите това е да спечелите значителна възвръщаемост на вашите спестявания.

Но не можете да направите това с обикновена спестовна сметка. Лихвените проценти по тези сметки не успяват да се справят с инфлацията. Има обаче няколко интелигентни стратегии, които можете да използвате, за да постигнете лихвен процент от 5% или дори по-висок върху вашите спестявания, което ви дава малко свобода на действие с вашите финанси.

Разберете как възползването от днешните високи проценти на спестявания може да ви бъде от полза.

Лесни начини да спечелите 5% лихва (или повече) върху вашите спестявания

Там са няколко начина да спечелите поне 5% възвръщаемост на парите в спестяванията си точно сега. Ето някои стратегии, които могат да ви помогнат да постигнете тази цел:

Преместете парите си в спестовна сметка с висока доходност

Един от най-лесните начини да спечелите 5% или повече от парите си е да преминете от стандартна спестовна сметка към високодоходна спестовна сметка. Тези сметки се предлагат от онлайн банки, кредитни съюзи и някои традиционни банки и обикновено предлагат лихвени проценти, които са значително по-високи от тези на физическите банки.

В момента средната редовна спестовна сметка предлага нищожните 0,43% лихва върху вашите пари, но е възможно да намерите високодоходни спестовни сметки, които предлагат лихви от 4,5% или дори повече в момента. Въпреки че тези ставки са променливи, което означава, че могат да варират поради пазарните условия, настоящите ставки все още надминават средните за страната със значителна разлика.

Въпреки това, някои високодоходни спестовни сметки идват с определени ограничения, като ограничен достъп до физически клонове или по-високи изисквания за минимален депозит. Компромисът обаче може да си заслужава за лихвите, които можете да спечелите от вашите спестявания — и има много опции без такси, от които да избирате.

Научете повече за процентите на спестяване, които могат да отговарят на изискванията за тук сега.

Сложете парите си на компактдиск

Сертификатите за депозит (CD) са друг лесен начин да печелите повече от парите си сега. С компактдискове вие ​​се съгласявате да държите парите си депозирани за определен период от време, вариращ от няколко месеца до няколко години. В замяна ще получите по-висок лихвен процент в сравнение с обикновените спестовни сметки.

Основното предимство на компактдисковете е, че за разлика от високодоходните спестовни сметки, които имат променливи лихвени проценти, компактдисковете вместо това предлагат фиксирани лихвени проценти. Тъй като печелите гарантиран лихвен процент по време на договорения срок, тези сметки ефективно предпазват парите ви от колебанията на лихвените проценти на пазара.

И в момента не е необичайно да намерите компактдискове с лихвени проценти от 5% или по-високи и не е нужно да заключвате парите си с години, за да ги получите. Много краткосрочни CD-та в момента предлагат много високи ставки — така че ако сте загрижени за ангажимента за време, може да успеете да намерите краткосрочен CD с лихва, която отговаря на вашата финансова стратегия.

И докато компактдискове се предлагат от редица финансови институции, онлайн банките са склонни да предлагат най-високите ставки поради ниските режийни разходи. Така че тези финансови институции са чудесно място да започнете търсенето си.

Важно е обаче да имате предвид ангажимента, който поемате със срока на CD. Ако изтеглите средствата си от CD преди края на срока, това вероятно ще доведе до неустойки.

Помислете за сметка на паричния пазар

Сметките на паричния пазар са друга жизнеспособна опция, която да проучите, ако търсите да спечелите по-висока лихва върху спестяванията си. Тези сметки комбинират характеристиките на спестовни и разплащателни сметки, като ви осигуряват ликвидност и конкурентни лихвени проценти. Сметките на паричния пазар често идват с привилегии за писане на чекове и дебитни карти, което ги прави удобни за достъп до средствата ви, като същевременно получават прилична възвръщаемост.

Лихвените проценти за сметките на паричния пазар могат да варират, но някои финансови институции предлагат проценти около марката от 5% в момента. Въпреки че това може да не е норма, струва си да проучите и сравните лихвите в различни банки, за да определите най-добрия вариант за вашите финансови цели.

Долната линия

Печелене на 5% лихва или повече върху вашите спестявания е постижима цел с правилните финансови инструменти и стратегии. Преместването на парите ви в спестовна сметка с висока доходност, инвестирането в компактдискове и обмислянето на сметки на паричния пазар са методи, които могат да ви помогнат да увеличите потенциала за растеж на вашите спестявания. Не забравяйте обаче, че лихвените проценти могат да се променят, така че е изключително важно да направите своя ход в правилния момент, да бъдете информирани за пазарните тенденции и да сте готови да адаптирате стратегията си съответно.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР