Лесни и ефективни, е-услугите на НАП допаднаха на данъкоплатците от

...
Лесни и ефективни, е-услугите на НАП допаднаха на данъкоплатците от
Коментари Харесай

Русенци все повече използват е-услугите на НАП

Лесни и ефикасни, е-услугите на Национална агенция за приходите харесваха на данъкоплатците от района

Миналата година тежката епидемиологична конюнктура внезапно усили потреблението от русенци на електронните услуги на Национална агенция за приходите и в нейния офис в Русе през първото полугодие бяха регистрирани 34 605 визити на клиенти – към 5000 по-малко от аналогичния интервал на 2020 година Лесни и ефикасни, е-услугите харесваха на данъкоплатците от района и резултатите от първото полугодие на тази година демонстрират стабилизиране на общия брой на визити на клиенти в приходната администрация с леко нарастване като доближават 35 457 бр.

Очаквано с най-вече - 814 бр., са се нараснали нуждаещите се от уточняване на здравен статус и в миналите 6 месеца са достигнали 9 806 бр. На второ място – 6 417 бр. са клиентите, подали данъчни и осигурителни заявления. За издаване на удостоверения към приходната администрация са се обърнали 3 871 поданици на района, като това е услугата с максимален растеж на потребление на е-комуникация, тъй като при нея спадът на визитите в офиса е с близо 8000 бр. спрямо първото полугодие на 2021 година На четвърто място се подреждат 1 567 клиенти, които са поискали да създадат регистрация или промени в нея като самоосигуряващи се лица или стопански субекти, където спадът на визити също е забележителен с към 3000 бр.. Електронните услуги на Национална агенция за приходите могат да се употребяват с ПИК – личен идентификационен код, който се получава бързо, гратис и безсрочно в офис на организацията, като за миналите 6 месеца с него са се сдобили 4 438 русенци и общо към този момент го употребяват 57 426 поданици на района. На профилираното работно място за хора с физически проблеми са били обслужени 63 лица с повреден слух.

Модерната електронизация на работните практики в Национална агенция за приходите усъвършенства от ден на ден директното обслужване на клиентите. Средните индикатори на профилираната Система за ръководство на потребителския поток в офиса на Национална агенция за приходите в Русе фиксират, че за изчакване от посетителя са нужни 3:29 мин., а за персоналното му обслужване 9:42 мин., като общото време е 13 мин. и 11 сек. за миналото полугодие, което е много под нормативно изискваните 20 мин.

Техническите и програмни нововъведения в приходната администрация дават опция на чиновниците да обръщат повече персонално внимание на всеки клиент. За това свидетелстват и позитивните мнения в двете анкети с клиенти и пуснатите в Кутията за сигнали и оферти благодарствени писма, в които жителите акцентират съпричастието, коректността, професионализма и най-много положителното човешко отношение, които са получили в офиса на Национална агенция за приходите в Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР