Les Francofolies е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика.

...
Les Francofolies е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика.
Коментари Харесай

Къде може да слушаме Imany, LP и Елена Папаризу на живо

Les Francofolies е най-големият интернационален фестивал за модерна франкофонска музика. Българското издание на интернационалния фестивал пет следващи години се организираше в Благоевград и то изцяло гратис за всички меломани.

През 2020 година обаче за първи път София беше хазаин на събитието и за първи фестивалът не беше безвъзмезден. След двугодишно спиране, през 2023 година фестивалът се завръща този път в Пловдив. Мястото е Гребен канал, а датите са 16 и 17 юни.

До момента в българската сцена на фестивала се включиха едни от най-популярните по света френски и интернационалните актьори, измежду които ZAZ, Нувел Ваг, Gipsy Kings, Патрисия Каас, Боб Синклер, Imany, LP, Кенджи Жирак, Maître Gims, Кристоф Уилем и други

Тази година чакаме три огромни имена и това са Imany, LP и Елена Папаризу. Френската изпълнителка Imanyидва за следващ път у нас. Тя има обаятелен глас, необикновено театрално наличие и минава през разнообразни музикални жанрове, като фолк соул, блус рок, хип хоп, фънк, поп и класика, с впечатляваща лекост.

Що се отнася до LP, или Лаура Перголизи, както е същинското й име, тя е родена в Лонг Айлънд, Ню Йорк, само че има италиански корени. Песента й " Lost On You през 2015 година я прави световноизвестна. Ние сме тотално влюбени в нея от първото слушане, тъй като гласът ѝ в действителност е просто неповторим. LP идва за повторно у нас, в тази ситуация - с настоящия си албум Churches.

Елена Папаризу пък е шведската певица с гръцки корени, добре позната като победител в песенния конкурс Евровизия през 2005. Освен трите прелестни дами, на сцената ще се качат и още реализатори, измежду които се открояват имената на Maître Gims, La Caravane Passe, Bon Entendeur и Shouse.

Билетите към този момент са в продажба в мрежата на Ивентим. Цените са надлежно 90 лева (за един ден), 130 лева (за двата дни) и 340 лева за ВИП билети за два фестивални дни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР