Леопард отвлече от дома му в Индия 3-годишно момченце, което

...
Леопард отвлече от дома му в Индия 3-годишно момченце, което
Коментари Харесай

​Леопард отвлече и уби 3-годишно дете​ в Индия

Леопард отвлече от вкъщи му в Индия 3-годишно момченце, което след това беше убито от хищника в близката гора, предава Франс прес. Безжизненото тяло на дребния Васим Акрам беше предадено на родителите му.

 © фотография: АРХИВ
Детето било с майка си в кухнята, когато леопардът се промъкнал в помещението, сграбчил момчето и го завлякъл в гората. Властите на щата Джаму и Кашмир в северната част на Индия незабавно проведоха издирвателна интервенция, като позволиха хищникът да бъде убит. Леопардът умъртвил други двама души през последните два месеца в същия регион. Животното било намерено, само че се изплъзнало от преследвачите си.

Властите предизвестиха локалните поданици да бъдат деликатни, с цел да бъдат избегнати други набези. Еколози означават, че хората нарушават естествения хабитата на леопардите и заради тази причина нападенията зачестяват.

Според публични данни в Индия има сред 12 и 14 хиляди леопарда. Около 439 от тях бяха убити през 2017 година, като по-голямата част станаха жертва на бракониери, търгуващи с кожите на животните. Няма точни данни за това какъв брой хора биват убивани годишно от тези огромни котки, само че стана дума за стотици. Будистки духовник беше погубен предходната седмица от леопард, до момента в който медитирал в гора в щата Махаращра, напомня организацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР