Леонид Волков, който беше приближен на Алексей Навални и който

...
Леонид Волков, който беше приближен на Алексей Навални и който
Коментари Харесай

Сътрудник на Навални е бил нападнат във Вилнюс

Леонид Волков, който беше доближен на Алексей Навални и който живее в заточение във Вилнюс, е бил атакуван пред дома си, предадоха международните организации.
" Волков преди малко беше нападнат пред дома си. Някой е счупил стъклото на колата му и го е напръскал със сълзотворен газ в очите, преди да стартира да го удря с чук ", съобщи Кира Ярмиш, някогашната говорителка на Навални, умрял в съветски затвор на 16 февруари.
Близки на Навални разпространиха фотоси, на които се виждат раните, получени от Волков, по-специално насинено око, червен белег на челото и кръв по единия му крайник. Според Ярмиш Волков в този момент се намира в дома си и Бърза помощ пътува за там.
Леонид Волков е някогашен шеф на офиса на Навални и  беше отпред до 2023 година на антикорупционната фондация, учредена от съперник номер едно на Владимир Путин. Волков упрекна Путин, че е непосредствено виновен за гибелта на Навални.
Голяма част от членовете на фондацията в този момент живеят в Литва, откакто избягаха от Русия.
Волков отговаряше и за районните офиси на фондацията на Навални и за предизборните му акции, когато Навални се кандидатира за кмет на Москва през 2013 година и се опита да се кандидатира за президент през 2018 година
Миналата година Волков и екипът му сложиха началото на план, наименуван " Машината за акции на Навални ", чиято цел беше да се приказва с колкото се може повече руснаци, било то по телефона, или онлайн, и те да бъдат уверени да се опълчват на Путин преди изборите за президент.
Говорител на литовската полиция удостовери за Франс прес, че съветски жител е бил атакуван пред дома му във Вилнюс към 22 ч. локално време. На мястото на нападението работели огромен брой служители на реда. Засега няма разпознат обвинен. Полицията ще заяви повече детайлности тази заран, сподели представителят. Той разясни, че Волков се намира в този момент в болница.
Нападението беше осъществено по-малко от месец след гибелта на Навални и няколко дни преди президентските избори в Русия, на които се чака Владимир Путин да бъде избран отново заради неналичието на същински претенденти от опозицията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР