Леонид Невзлин*, Каспаров.РуФонда за борба с корупцията (ФБК) призовава привържениците

...
Леонид Невзлин*, Каспаров.РуФонда за борба с корупцията (ФБК) призовава привържениците
Коментари Харесай

Преследван от Кремъл към Фонда на Навални: Спрете протеста на 4 юни, ФСБ готви „невиждани досега репресии

Леонид Невзлин*, Каспаров.Ру

Фонда за битка с корупцията (ФБК) приканва последователите на Алексей Навални да излязат на улицата на рождения му ден, 4 юни. Не единствено в Европа и други елементи на света, където се оформиха съветски диаспори след началото на войната, само че и в градовете в Русия. От Фонда дават обещание „ правна поддръжка, който има потребност нея и заплащане на санкции на всеки, в случай че бъдат наложени такива “.

От достоверни източници знам, че съветските управляващи се готвят да употребяват тази акция (ако тя бъде достачъно многочислена), с цел да стартират всеобщи репресии, каквито са невиждани до момента. И това ще бъде идната стъпка към възраждането на сталинизма.

Логиката е ясна. Кремъл се опасява от украинска контраатака. Властта схваща, че когато Украйна разполага с изтребители F-16, Русия рискува да загуби по-голямата част от към този момент окупираните територии, в това число Крим. И с цел да отклони вниманието от неуспеха на бойното поле, ръководещите в Русия превключват на тематиката „ вътрешен зложелател “, хвърляйки върху него обвиняванията за всичките си провали.

Ако някой си мисли, че тези, които ще излязат на площадате на този ден не ги грози нищо по-лошо от санкции и 15-дневни арести – уви, доста се лъжат. Кремъл следи деликатно това, което ми могло да се случи.

Интересите на ФБК и ФСБ (службата за битка с „ тероризма “) парадоксално съответстваха.

Освен това. Когато вихърът на репресиите се завърти с нова мощ, управляващите към този момент няма да имат потребност въобще Алексей Навални да бъде жив. Той или ще остане вечно изолиран, или ще почине.

Не упреквам Фонда за битка с корупцията в умишлена провокация (въпреки че бих предложил да се ревизират хората в неговите редици - въпреки всичко това е тяхна работа). Разбирам символичното значение на това деяние за водачите на ФБК, които живеят отвън Русия и употребяват позицията на Алексей и други политически пандизчии.

Но апелирам управлението на Фонда да се вразуми и да отдръпна акцията (в отбрана на Навални – бел.ред.) в самата Русия. Вие сте виновни за живота и свободата на хората, които имат доверие във вас. А тези животи и свободи са в голяма заплаха.

*Леонид Борисович Невзлин е роден в Русия израелски предприемач, вложител и човеколюбец. Невзлин е заемал разнообразни високопоставени позиции в Group Menatep и нейното дъщерно сдружение, Yukos Oil Company. През 2003 година съветската страна експроприира ЮКОС и стартира акция на гонене против неговите ръководители, включително и против Невзлин.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР