леновете на подвижната секционна избирателна комисия в Галиче ще бъдат

...
леновете на подвижната секционна избирателна комисия в Галиче ще бъдат
Коментари Харесай

Глобяват членовете на подвижната секция в Галиче

леновете на преносимата секционна изборна комисия в Галиче ще бъдат осъдени с санкция.
Това реши Общинската изборна комисия Бяла Слатина.
От комисията са разгледали тъжба, подадена от Ивайло Лилов, който е представител на Българска социалистическа партия. В нея Лилов оповестява за три нарушавания. Така да вземем за пример един от гласоподавателите, вписани в листата, е пуснал бюлетина единствено с един щемпел върху нея. Направен бил опит бюлетина да се извади урната. Комисията пък е позволила бюлетина да бъде предоставена на един от гласоподавателите посредством трето лице, негов родственик.
От Общинската изборна комисия са създали инспекция на място. По първите две точки жалбата е надопустима, защото комисията към този момент се произнесла по тях. По трета обаче е открито нарушаване. В един от домовете, където са били записани за гласоподаване двама индивида от семейството, са подадени две бюлетини на един от гласоподавателите – едната за него, втората – за другото лице.
Съгласно изборния кодекс, член на секция, който наруши наредбите се санкционира с санкция от 20 до 200 лв..
Шефът на общинската комисия би трябвало да сформира актове за административно нарушаване. Това решени обаче предстои на обжалване пред ЦИК в тридневен период.
В Галичев през днешния ден тече балотаж, като за кметския пост на мястото на Ценко Чоков се състезават претендентът на ГЕРБ Страхил Стоянов и на Българска социалистическа партия Веселин Тушинов. На първият тур от вота предходната седмица Тушинов завоюва 388 гласа, а Стоянов – 369.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР