Лекция от Образователната програма Съдебната власт – информиран избор и

...
Лекция от Образователната програма Съдебната власт – информиран избор и
Коментари Харесай

Прокурор от Монтана изнесе лекция на ученици

Лекция от Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ изнесе пред възпитаници от Финансово-стопанската професионална гимназия „ Васил Левски “ в Монтана прокурор Миглена Митрева. Тя срещна възпитаниците на 10 клас от специалността „ Съдебна администрация “ с учител Мариела Митова с специалностите „ арбитър “, „ прокурор “ и „ следовател “ и им обясни статута на магистратите.  
След представянето на тематиката срещата прерасна в диалог и полемика по проблемите на правото и престъпността. Обсъдени бяха проблеми, свързани с тежки закононарушения от практиката на прокурора, налагането на ограничения за неотклонение на обвинени и сключването на съглашение като метод за привършване на правосъдно дело. Споразумението на е отстъпка от правото и справедливостта, а метод за редуциране на цялостното правосъдно разследване при строго съблюдаване на условията на закона и морала. Споразумението би трябвало да бъде утвърдено от съда и има последствията на влезнала в действие присъда, разясни прокурор Митрева.
Образователна стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ се организира взаимно от Окръжен съд и Районен съд – Монтана, Окръжна прокуратура и Районна прокуратура – Монтана. Целта на програмата е да запознае учениците със структурата и функционалностите на правосъдната власт в България, да образува правна просветеност, да увеличи степента на спазването на законите измежду младежите, както и да усилва доверието на обществото към правосъдната власт. Учениците от 10 клас на ФСПГ „ Васил Левски “ – Монтана организират на практика стаж по специалността си в Окръжен съд – Монтана и вземат участие интензивно във всички начинания на съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР