Леко е пострадалт огнеборец при големия пожар в склад в

...
Леко е пострадалт огнеборец при големия пожар в склад в
Коментари Харесай

Пострадалият огнеборец се върнал да гаси пожара в Красна поляна

Леко е пострадалт огнеборец при огромния пожар в склад в столичния ж.к. " Красна поляна ", съобщи на брифинг шефът на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов, представен от bTV.

Засегнато е окото на пожарникаря. Той е прегледан в " Пирогов ", след което се е върнал на мястото на случая, с цел да продължи гасенето, добави ст. комисар Гетов.

Припомняме, към 20 часа в петък е получен сигнал за пожар в региона на бул. " Никола Мушанов " в столичния квартал " Красна поляна ". Изпратени са 10 пожарни екипа и кола за спешна помощ.

Огънят е избухнал в склад за храни и питиета и постройка към него. Пожарът се е разпрострял на повърхност от към декар и половина.

В петък вечерта бе обявено за един потърпевш - обгазен чиновник от защитата на прилежащата компания, който е прегледан в " Пирогов " и е изписан.

Ситуацията е овладяна още в петък вечерта. В събота сутринта се потушават възможни останали огнища, посочи старши комисар Гетов.

На мястото е позиционирана мобилна лаборатория на Регионална инспекция за опазване на околната среда, която замерва качеството на въздуха. Към момента няма заплаха от превишаване на периметрите за замърсяване, увери шефът на столичните огнеборци.

Снощи за потушаване на пожара първо са изпратени шест екипа, само че поради ситуацията те са поискали помощ и в последна сметка в гасенето са се присъединили 16 екипа. Сложността на пожара е била поради това, че в непосредствена непосредственост има акушеро-гинекологична болница.

Ако се беше развил в неподходяща посока, щеше да се наложи да евакуираме лежащо заболели, което изисква сериозен запас, добави Гетов.

Стопаните на склада са чартърен. Към момента не е открит контакт със притежателите. Причините за случая занапред ще се обясняват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР