Лекарят, оперирал 24-годишната полицайка, която пострада при дербито между Левски

...
Лекарят, оперирал 24-годишната полицайка, която пострада при дербито между Левски
Коментари Харесай

Лекарите са оптимисти за окото на полицайката, която пострада на мача Левски - ЦСКА

Лекарят, оперирал 24-годишната полицайка, която пострада при дербито сред Левски и ЦСКА, е оптимист за нейното зрение и счита, че окото й ще бъде непокътнато. "Операцията протече доста безпрепятствено за този вид тежки контузии. Оперирахме нощес сред среднощ и 2 часа през нощта. Възстановихме целостта на окото.
Зашихме роговицата. Извадихме непознато чуждо тяло от окото - стъкло с размери 4,5мм/2,5мм/2мм.
Отстранихме и наранената леща, която беше почнала да помътнява, т.е. имахме развой на травматична катаракта.
Важното е, че в своята целокупност задната капсула е непокътната, тъй че на втори стадий бихме могли да мислим за имплантиране на вътреочна леща.
Окото няма да бъде изгубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят спомагателни интервенции. "
Това изясни по Нова ТВ доцент Борислав Кючуков, шеф на Клиниката по очни заболявания в ИСУЛ.
Жената пострада от бомбичка по време на дербито Левски " - ЦСКА. Самоделното взривно устройство е избухнало до стъклена врата, като части от нея са ранили съществено служителката на реда.
Тя е чиновник на Жандармерията единствено от 6 месеца, сподели по Би Ти Ви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.
Общо 40 души са арестувани в непосредствена непосредственост до мястото, откъдето се допуска, че е хвърлена бомбичката, добави той. Взета са им натривки от ръцете, с цел да се търсят следи от взривно вещество.
Прави се разбор и на видеоматериалите от снимането на секторите. Продължава работата по търсене на лица, означи още Младен Маринов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР