Лекарят на българския национален отбор по футбол д-р Бисер Бочев

...
Лекарят на българския национален отбор по футбол д-р Бисер Бочев
Коментари Харесай

Доктор Бисер Бочев: Неделев трябва да почива поне 3-4 месеца

Лекарят на българския народен тим по футбол доктор Бисер Бочев взе участие в днешната конференция преди утрешния мач с Грузия в шампионата на УЕФА Лига на Нациите. 

Шефът на медицинския щаб приказва за случая с рейса късно нощес, при който пострада Тодор Неделев. 

Според Бочев, единствено бързата и навременна интервенция е предотвратила много по- неприятни последствия. Неделев би трябвало да почива минимум 3-4 месеца преди да се мисли още веднъж за футбол, смята още лекарят.

„C оглед на тежката контузия, можем да кажем, че Тодор Неделев е в положително положение. Вече излезе от медикаментозната кома и всички сме оптимисти за крайния излаз. 

Снощи след злополуката той беше със мощно главоболие, частична амнезия, кървене, липса на ориентировка. Това ни принуди бързо да го заведем в болница, споделя още лекарят на националния тим на България. И добавя, че незабавно е била открита сериозна фрактура на черепа в дясната област. С много неприятна прогноза, в случай че не се вземат с бързи и незабавни ограничения. След бърза консултация с роднините на Тодор и приемане на единодушие от тяхна страна, аз подписах документите за интервенцията. 

И продължи, че ситуацията не е било по никакъв начин леко: „Надявам се, че доста скоро Тодор Неделев още веднъж ще бъде в положение да води естествен живот. В момента е под надзор, ще остане в реанимацията и ще бъде под наблюдаване. И чак след известно време ще се вземе решение по какъв начин да се завърне в България. Предлагам да мислим да мислим за излизането му реанимация.

Трябва да минат най-малко три-четири месеца преди да се мисли за футбол“, сподели Бочев на конференцията, излъчена в канала на националния тим.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР