Лекарят е по-ценен от всички мъже взети заедно. С този

...
Лекарят е по-ценен от всички мъже взети заедно. С този
Коментари Харесай

Мирослав Ненков похвали работата на ВМА въпреки токсичната система

" Лекарят е по-ценен от всички мъже взети дружно. " С този откъс от Омировата " Илиада " краткотрайният началник на ВМА полк. проф. Венцислав Мутафчийски поздрави медиците по случай 50 година от основаването на Катедра " Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия " .

" През тази катедра са минали най-изтъкнатите ортопеди у нас. Тази катедра от дълго време се трансформира в пример за образователна и лечебна активност в България ", похвали се Мутафчийски. В нея се правят най-иновативните миниинвазивни интервенции , както стана ясно от думите му. Катедрата е високо ценена и в научната си област.

Мутафчийски благодари на всички лекари. Изтъкна тежкият им работен ден, белязан постоянно с до шест интервенции на ден. Благодари и на сестрите и санитарите за работата им. " В дълг сме на катедрата за травматология ", уточни Мутафчийски.

Стана ясно и че единствено половината от постройката била ремонтирана и с отлични условия за работата. Временният началник на ВМА уточни, че ремонтът влиза в проектите на управлението.

Началникът на защитата военачалник Боцев поздрави медиците за юбилея. " Вие получавате нашата откровена благодарност ", обърна се той към тях.

Поздравителен адрес бе прочетен и от името на президента Румен Радев, както и от министъра на защитата Красимир Каракачанов.

Заместник-министърът на опазването на здравето Мирослав Ненков похвали ВМА, че е дирек в опазването на здравето ни. Благодари им за работата, макар " токсичната система ", в която са принудени да работят и се оплака от офанзивите против здравната ни система.

Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия към ВМА е основана през 1967 година За половинвековното си битие в структурата интензивно се развива лечебна, научна и преподавателска активност, напълно отговарящи на европейските стандарти.

В сходство с комплексното развиване на ВМА и одобряването ѝ като водещо лечебно заведение, Катедрата предлага най-съвременна диагностична, лечебна и хирургична помощ в региона на ортопедията, травматологията и реконструктивната хирургия.

Научната активност е съсредоточена в разработки в областта на ендопротезирането на огромни стави, актуалните способи за лекуване на счупванията на костите на горния и долния крак и таза, изследвания по характера и лекуването на военновременните контузии на опорно-двигателния уред и други.

Израз на високоотговорното отношение към построяването и поддържането на най-съвременни стандарти в подготовката на своите фрагменти и в грижата за своите пациенти са регулярните участия на експертите от Катедрата в европейски и международни ортопедични конгреси, допринасящи за повишение на квалификацията им. И до момента в който течеше тържественото заседание, част от травматолозите означиха юбилея в операционната, където имаха незабавен случай с тежка контузия на ръка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР