Лекарствените гъби могат да спасят домашните ни любимци от онкологични

...
Лекарствените гъби могат да спасят домашните ни любимци от онкологични
Коментари Харесай

Д-р Б. Пеев: Лекарствените гъби могат да спасят домашните любимци от онкологични заболявания

Лекарствените гъби могат да спасят домашните ни любимци от онкологични болести. В това е безапелационен пред Дарик радио лекар Борислав Пеев, който ползва лечението с лекарствените гъби при животни от близо 20 години.

В Съединени американски щати и Западна Европа лекарствените гъби се употребяват от дълго време и са известни със своите противотуморни свойства.

Микотерапията, включваща безусловно натурални артикули, се е наложила в практиката на лекар Пеев след диагноза " рак ", сложена на татко му през 2006 година. Впечатлен от резултатите, той взема решение да вкара лечебната методика и в своята работа.

Консултацията с умел микотерапевт е от значително значение за установяване на точните артикули, които би трябвало да одобряват болните животни, акцентира медикът. И разясни, че лекарствените гъби са над 15 типа и при разнообразни болести се употребяват разнообразни комбинации от тях.

Относно хранителния режим, той играе основна роля в лекуването. Правилото “по-добрата храна е равна на по-добро здраве ” е значимо и за домашните любимци. За кучета, да вземем за пример, е нужно да се включи специфичен хранителен режим, сподели още в ефира на рубриката „ Те приказват “ лекар Пеев.

Най-често употребяваните в практиката лекарствени гъби, които могат да се намерят и на българския пазар (виж на уеб страницата ) са:

Кордицепс: Този тип гъба покачва енергийните равнища на организма, усъвършенства имунитета, детоксикира черния дроб и бъбреците, контролира хормоналната система и покачва работоспособността на организма.

Херициум (Лъвска глава): Известен със своите невропротективни свойства, този тип гъба подкрепя здравето на нервната система.

Рейши (Гъба на безсмъртието): Има антиоксидантни и имуномодулиращи свойства, които оказват помощ за поддържане на общото здравословно положение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР