Лекарствата за лечение на високо кръвно налягане не повлияват резултатите

...
Лекарствата за лечение на високо кръвно налягане не повлияват резултатите
Коментари Харесай

Ново проучване: Лекарствата за кръвно налягане са безопасни за пациенти с COVID-19

Лекарствата за лекуване на високо кръвно налягане не повлияват резултатите измежду пациентите, приети в болница с COVID-19, откри интернационален екип от откриватели.

Проучването, ръководено от откриватели от Медицинския факултет на Перелман към Университета в Пенсилвания, оповестено през днешния ден в The Lancet Respiratory Medicine, е първото рандомизирано следено изследване, което демонстрира, че няма риск пациентите да продължат тези медикаменти , до момента в който са приети в болница за COVID-19. 

Като част от изследването REPLACE Коронавирус, откривателите изследваха дали АСЕ инхибиторите (ACEI) или блокерите на ангиотензиновите рецептори (ARB) - два класа медикаменти за лекуване на високо кръвно налягане - могат да оказват помощ за намаляване на затрудненията или да доведат до по-тежки признаци. 

Повече от 49 милиона възрастни в Съединени американски щати одобряват медикаменти за лекуване на хипертония, а измежду тях към 83 % (41 милиона) одобряват ACEI или ARB, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

В началото на пандемията породи угриженост по отношение на използването на ACEI или ARB в ситуацията на COVID-19, защото някои изследвания допускат, че тези медикаменти могат да контролират клетъчните рецептори за вируса SARS-CoV-2, евентуално подпомагащи вирусната репликация. Смята се обаче също по този начин, че някои резултати на тези медикаменти могат да бъдат защитни против вируса.

" Наблюдателните изследвания бяха направени бързо, само че рандомизираните изследвания са значими, с цел да се откри финален отговор по отношение на евентуалното влияние на тези постоянно употребявани медикаменти за кръвно налягане в ситуацията на COVID-19 ", заяви старшия създател Хулио А. Чиринос, доктор Доктор по медицина, доцент по сърдечно-съдова медицина в Медицинското учебно заведение в Перелман. 

" Резултатите от нашите изследвания демонстрират, че тези медикаменти могат безвредно да бъдат одобрявани от пациенти, приети в болница с COVID-19. "

ACEI и ARB са измежду най-често предписваните медикаменти в света и евентуалната връзка сред тези медикаменти и резултатите от COVID-19 има огромни световни последствия за здравето, споделят създателите. Няколко наблюдателни изследвания демонстрират, че няма връзка сред амбулаторната приложимост на ACEI или ARB и риска от хоспитализация на COVID-19, само че до момента липсваха висококачествени рандомизирани изследвания.

За изследването сред 31 март и 20 август 2020 година следователите включиха 152 участници в няколко страни, които бяха приети в болница с COVID-19 и към този момент използваха едно от медикаменти та. Участниците бяха разпределени на инцидентен принцип да спрат или да продължат да одобряват предписаните им медикаменти и да бъдат следени деликатно, с цел да се оцени резултатът от краткотрайно прекъсване на лечението.

Изследователите създадоха новаторски световен рейтинг, с цел да класифицират резултатите от пациентите въз основа на четири фактора.

Тези доказателства поддържат рекомендациите на интернационалното общество за продължение на лечението с ACEI и ARB при пациенти, признати в болница с COVID-19, в случай че няма явен, различен медицински проблем с настоящата терапия.

" В началото на пандемията пациентите се тревожеха от възприеманата щета въз основа на лимитирана и непълна информация и за жалост някои упорстваха да спрат медикаменти та си. Въпреки това, прекъсването на тези медикаменти излишно може да усили риска от тежки затруднения, в това число инфаркт и инсулт, " сподели първият създател Джордана Б. Коен, доктор, MSCE, помощник в отдела за бъбречно-електролитни и хипертонични болести и съосновател на откривателя с Chirinos. 

" Сега имаме висококачествени доказателства в поддръжка на нашата рекомендация пациентите да продължат да одобряват тези медикаменти , както е предписано. "

В момента се организират опити, с цел да се дефинира дали използването на тези медикаменти е ефикасна за лекуването на COVID-19.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР