Лекарите твърдят, че любимата ви позиция за сън може да

...
Лекарите твърдят, че любимата ви позиция за сън може да
Коментари Харесай

Как да спите в любимата си позиция, без да вредите на здравето си

Лекарите настояват, че обичаната ви позиция за сън може да аргументи проблеми със здравето ви. Междувременно, не е нужно да променяте навиците си, с цел да сте здрави, просто би трябвало да извършите някои корекции.

Събрахме рекомендации на експерти за това по какъв начин да спите в обичаните си позиции и да бъдете здрави:

Ако спите на една страна

Учените откриха, че цереброспиналната течност се отървава от токсините по-добре, в случай че спим на една страна. Това понижава главоболието и риска от приемане на заболявания на Алцхаймер и Паркинсон. Освен това спането на лявата страна понижава киселините, само че усилва натиска върху черния дроб.

В случай на храносмилателни проблеми лекарите предлагат да спите на лявата страна. Помага за възстановяване на кръвообращението, облекчава хранопровода и стомаха.

За да държите гърба си прав, когато спите на една страна, поставете твърда и дребна възглавница сред краката си: това ще понижи натиска върху ставите. Поставете мека и огромна възглавница под главата си.

В случай на високо кръвно налягане и проблеми с кръвообращението се предлага да спите на дясната страна: това ще понижи натиска върху сърцето.

Ако спите по тил

Спането по тил е най-хубавата позиция, в случай че имате проблеми с гръбначния дирек и ставите. Тази позиция също предотвратява киселини и бръчки. Но това е една от най-лошите позиции, в случай че имате проблеми с носа, високо кръвно налягане или хъркане.

За да се отървете от хъркането, използвайте висока възглавница (или слагайте дребна възглавничка под врата си), тъй че горните дихателни пътища да са в вярната позиция.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР