Лекарите са част от елита на обществото. Аз съм лекар

...
Лекарите са част от елита на обществото. Аз съм лекар
Коментари Харесай

Реформата трябва да започне от младите лекари, обяви новият шеф на Софийската лекарска колегия

Лекарите са част от елита на обществото. Аз съм доктор с 24 година трудов стаж и в последните години видях разцепление в нашето съсловие. Стремежът ми е да се обединим, с цел да помогнем на пациентите. Не всичко е пари. Това сподели доктор Асен Меджидиев, ръководител на Софийската лекарска гилдия в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Тази гилдия е напълно в помощ на лекарите. Задачата ни е да пазиме ползите им. Ще се постарая да върна взаимната активност с неправителствените организации, да стартираме да работим по общи стратегии с пациентските организации “, зарече се той.

По думите на Меджидиев в незабавната болница Пирогов към този момент има огромна смяна. Спешното поделение е отделено от диагностико-консултативния блок.

„ Реформата би трябвало да стартира от младите лекари “, безапелационен е новоизбраният преседател на най-голямата лекарска гилдия в страната. „ Това е един главен фактор, който се заобикаля. Страшен апетит настава за тези фрагменти. Трябва да им създадем положителни условия. Една от първите ограничения, които подхващам е, че ще упорствам да се преразгледат заплатите на младите лекари “.

„ Законово нямаме устойностяване на лекарския труд. Никъде не съществува цената на това, че аз съм оперирал един пациент. Ние нямаме стойност на нашия труд и това не ни стимулира. Първия ми приоритет е да върна доверието сред доктор и пациент. Трябва да спрат да ни карат да мислим за пари, администрация и бумащина “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР