Лекарите от болницата в Монтана са успели да спасят 21-годишна

...
Лекарите от болницата в Монтана са успели да спасят 21-годишна
Коментари Харесай

Лекари спасиха живота на родилка, изпаднала в клинична смърт при секцио

Лекарите от болничното заведение в Монтана са съумели да спасят 21-годишна родилка и нейното дете по време на тежко протекло раждане.

Младата жена е приета в болница по неотложност през нощта, като е призната с доста мощни болки и родова активност. Това е втората ѝ бременност след раждане със секцио единствено преди година.

Екипът на доктор Захари Николов взема решение да извади бебето бързо, тъй като има сериозен риск от скъсване на плацентата, кръвоизлив и загуба на живота и на плода, и на майката.

По време на интервенцията обаче дамата изпада в хеморагичен потрес, а сърцето й стопира.

„ Спряхме интервенцията, реанимирахме с екипа, вливания, адреналин, каквото би трябвало “, споделя лекарят пред Нова ТВ.

След дълга битка дишането на дамата е възобновено, а интервенцията е приключена сполучливо.

Детето е в положително положение, а младата майка показва благодарността си към медиците от болничното заведение в Монтана.

Д-р Николов обаче обръща внимание на обстоятелството, че дамата е прекарала интервала на бременността си отвън страната, а през това време е направила единствено един път женска консултация.

„ За страдание напоследък пътуват доста по чужбина, идват в последния миг, непроследявани, нелекувани и ни изправят доста постоянно в доста стресова обстановка ”, споделя той пред медията.

Според данните на болничното заведение в Монтана - през 2021 година е реализиран връх с над 800 родени деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР