Лекарите, които се занимават с проблемите на мозъчната дейност и

...
Лекарите, които се занимават с проблемите на мозъчната дейност и
Коментари Харесай

Ефективни упражнения за подобряване на паметта

Лекарите, които се занимават с проблемите на мозъчната активност и паметта, в множеството случаи дефинират неприятната памет не като нарушена функционалност на мозъка, а като липса на внимание. Така че един от ефикасните способи за възстановяване на паметта са упражненията за централизация на вниманието. Те работят като „ гимнастика за мозъка “, тонизират съзнанието ни и усилват скоростта, с която се предават сигналите сред невроните в мозъчната кора.

Въпреки че постоянно си мислим и упражняваме тялото си, за жалост пропущаме да натоварваме и да се погрижим за положението на нашата памет.

Ако желаете да подобрите концентрацията си и по-лесно да усвоявате новата информация би трябвало да намерите способи за трениране и на вашата памет. Тези извършения ще ви оказват помощ да се радвате на деен и добре работещ мозък. Вероятно с течение на времето сте спрели да учите нови неща, да четете, да изследвате… в резюме – към този момент не осигурявате на паметта си нови провокации.

Ефективни извършения за възстановяване на паметта

1. Правете преговор на деня си всекидневно

 възстановяване на паметта ефикасни извършения за възстановяване на паметта

Спомняте ли си дните, когато сте се подготвяли за изпит? И по какъв начин преговаряхте материала преди сън? Всъщност това е отлично упражнение за паметта. Но с течение на годините, откакто приключим с образованието си, стопираме с договарянията.

За да вършиме това упражнение не е належащо да учите нещо ново. Вечерта просто си припомнете всичко, което сте правили денем, какво ви се е случило, какво сте яли. Това е задоволително.
Воденето на дневник е добър метод да се подсигурите, че ще вършиме това всеки ден. Дори да ви се коства безсмислено припомнянето на деня ви е превъзходен метод да упражните паметта си.

2. Създаването на карти мислено

 възстановяване на паметта ефикасни извършения за възстановяване на паметта

Добра ли е пространствената ви памет? За доста хора е мъчно да запомнят несъмнено място, както и по какъв начин да стигнат до него по-късно. Ако и вие имате този проблем основаването на карти мислено е прелестен метод да подобрите и развиете пространствената си памет.
Правете това по следния метод: Всеки път, когато се върнете в дома си откакто сте посетили ново място, създавайте карта мислено за пътя до него. Така ще подобрите паметта си и то освен пространствената, само че и зрителната. Супер, нали?

3. Използвайте недоминантната си ръка

 възстановяване на паметта ефикасни извършения за възстановяване на паметта

Десничар или левичар сте? Едно от занимателните извършения за трениране на паметта е да вършиме всичко с недоминантната си ръка. Например в случай че сте десничар пробвайте да пишете или да си миете зъбите с лявата ръка.

Разбира се първоначално ще ви бъде доста мъчно. Това е напълно обикновено. Ще би трябвало да положите старания, с цел да употребявате „ неуместната ” си ръка. Но пък това е в действителност доста потребно. Ще натоварвате и упражнявате мозъка си.

4. Променете навиците и режима си

 възстановяване на паметта ефикасни извършения за възстановяване на паметта

Дори да ви наподобява неуместно смяната на нормалния ви режим ще ангажира паметта ви. Вместо да употребявате асансьора вървете по стълбите. Променете нормални си маршрут до работното място.

Така ще повишите вниманието си и ще бъдете по-бдителни. Това е потребно, защото вършиме и забелязвате нови неща. Когато повтаряте едно нещо доста пъти преставате да обръщате внимание на заобикалящия ви свят.

5. Научавайте по нещо ново всеки ден

Последното от упражненията за трениране на паметта не значи, че би трябвало да се запишете на уроци и да учите нещо ново. В ежедневния ви живот има задоволително неща, които биха ви помогнали да научавате по нещо всеки ден.

Например можете да се опитате да запомните новия телефонен номер или адрес на другар, за които непрекъснато питате и в никакъв случай не запомняте. Така ще научите нещо ново и ще си бъдете потребни.

Опитвали ли сте в миналото някое от тези извършения? Кое е най-полезното измежду тях? Има и доста други като решаването на судоку или потреблението на избрани приложения, с цел да се погрижите за паметта си.
Запомнете, че тренирането на паметта ще ви помогне извънредно доста да не забравяте елементарно каквото и да е било. Упражненията – физически или умствени – постоянно са потребни. Ще опитате и тези, нали?

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР