Лекарите да не се страхуват от коронавируса, не е нещо,

...
Лекарите да не се страхуват от коронавируса, не е нещо,
Коментари Харесай

Мутафчийски: Лекарите да не се страхуват от коронавируса, не е нещо, с което да не са се сблъсквали

Лекарите да не се опасяват от ковид, не е нещо, с което да не са се сблъсквали. За това прикани шефът на Националния действен щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски, написа " 24 часа ".

Коронавирусът не е камшик Божий, прочут е на медицината, безапелационен бе той.

Все още са 81 случаите в България. Темпът постепенно се повишава, не можем да кажем дали сме възпрели обстановката в България или я възпираме. Получихме първите мостри на облекла, направени от българска компания. Те са 15 пъти по-добре от еднократните дрехи. Те са доста по-здрави, доста по-удобни, с дишащи мембрани. Първи ние ги изпробваме във ВМА, с цел да можем да ги препоръчаме на другите. Има и различен резултат - в действителност до края на седмицата се чакат 8 хиляди дрехи да бъдат подготвени, това дава отговор на 400 хиляди еднократни дрехи, това са несъмнено доста по-добри качества. Те са предопределени за местата, където нон стоп се работи с ковид, изясни Мутафчийски.

Не е належащо всеки един български жител да има такива защитни маски с висока отбрана, нито общопрактикуващи лекари, нито зъболекари, нито жители. Проблемът е в международен мащаб, знаете. Не съм и виждал нито един ортодонт да работи без маска и ръкавици. Независимо какви експерти се търсят, има една доста значима специалност - молекулярният вирусолог. Слава Богу, има такива у нас, продължи той.

Бързите проби дават 20% подправени проби, които могат да доведат до подправено усмиряване на пациента и нарушение на карантината. 20% пък са подправено позитивни. Те неотдавна излязоха и няма задоволително надеждни, които да са предложени от СЗО или от Китай. Няма по какъв начин да се направи такава голяма доставка на нещо, което се създава от през вчерашния ден, безапелационен бе Мутафчийски.

По отношение на фармацевтите, през вчерашния ден имахме доста градивен диалог. Помолили сме ги да лимитират продажбата на медикаментите в чисто устен аспект, тъй като няма избрани медикаменти, с които се лекува, а и ще изтощи финансовия запас на хората, който ще им трябват за в бъдеще, добави той.

Частните лечебни заведения желаят не желаят ще би трябвало да се включат. Има образувани и екипи от доброволци, сподели още той.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР