Лекари с различни специалности ще съветват жени с рак на

...
Лекари с различни специалности ще съветват жени с рак на
Коментари Харесай

Пациентският форум “Проследяване и качество на живот при пациенти с рак на гърдата”

Лекари с разнообразни специалности ще поучават дами с рак на гърдата по какъв начин да се грижат по-добре за здравето си.

За втора поредна година през април Българското сдружение за битка с рака на гърдата ще събере на едно място лекари от разнообразни специалности, с цел да дадат препоръки на дами с рак на гърдата по какъв начин да живеят по-добре.

Пациентският конгрес " Проследяване и качество на живот при пациенти с рак на гърдата " ще се организира на 13-и април (събота) от 10:00 до 16:00 часа в залата на " Резонатор " в София (ул " 20 април " №13, ет. 2). Всички,
които не могат да участват в залата, ще могат да гледат цялото събитие и да задават онлайн въпроси онлайн в платформата ZOOM.

На форума пациентите ще получат препоръки по какъв начин да се грижат за сърцето и зъбите си по време и след назначената им терапия, както и по какъв начин да наблюдават своето положение. Жените с рак на гърдата ще чуят повече за това, в кои случаи би трябвало да се стигне до хистеректомия, овариектомия и мастектомия и в кои случаи това не е неотложно. Дамите, които желаят да забременеят пък ще научат повече за опциите за опазване на репродуктивните функционалности при пациенти с рак на гърдата.

Ще бъде показано в детайли и приложението LIFE, благодарение на което дамите с рак на гърдата могат да водят дневник за здравословното си положение и да получават препоръки за извършения и предписания, подобаващи за
тях. Приложението е изцяло гратис и може елементарно да бъде изтеглено от Гугъл Play.

На форума пациентите ще могат да чуят рекомендациите на доктор Мариела Василева (хирург), доктор Елица Валериева (акушер-гинеколог), доцент доктор Мария Юнакова (акушер-гинеколог), доктор Любов Симеонова (онколог), доктор
Гаврил Наков (образна диагностика), доктор Павел Николов (кардиолог), доктор Даниела Стоева (специалист по дентална медицина), доктор Анита Ангелова (акушер-гинеколог), Петя Стойчева (съосновател на Българска Асоциация Лимфедем).

Местата за форума са лимитирани, а предварителната регистрация е наложителна. Преди събитието присъединяване във форума коства 60 лв., а на място в деня на събитието ще коства 120 лв..

Желаещите да посетят събитието може да се записват тук:

Пълната стратегия на събитието може да бъде открита тук:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР