Лекари отчитат ръст на стомашно-чревните заболявания по моретоРъст на стомашно-чревните

...
Лекари отчитат ръст на стомашно-чревните заболявания по моретоРъст на стомашно-чревните
Коментари Харесай

Лекари отчитат ръст на стомашно-чревните заболявания по морето

Лекари регистрират растеж на стомашно-чревните болести по морето
Ръст на стомашно-чревните болести по морето регистрират лекари. Най-разпространени са ентеровирусите. Обичайно в разгара на летния сезон се следи нарастване в броя на пациентите пред кабинетите, като измежду най-засегнатите са децата. Според лекарите повода за покачвания растеж на стомашно-чревните болести е обвързван с високите температури, които доста елементарно задействат вирусите.
„ Обикновено това са инфекции, които се предават посредством контакт
и някои посредством въздушно-капков път. Протичат от време на време с висока температура, с недоволства от стомашно-чревния тракт като гадене, повръщане, разстройство. Дехидратацията настава доста бързо. Много в желателно детето незабавно да се съветва с доктор “, разясняват медици.
Един от методите да се предпазим от вирусни и бактериални инфекции е спазването на персонална хигиена.
„ Важното: миенето на ръцете, миенето на плодовете. Там, където имаме подозрение, че храната е стояла прекомерно време на горещо, на топло, да не се употребява, тъй като има риск от стомашно-чревни недоволства “, припомня той.
Ако отиваме на отмора край морето, наложително е да сложим в багажа си някои лекарства.
„ Това, което можете да сложите без да се замисляте, са температуропонижаващи неща, противовъзпалителни, наложително нещо, което да хидратира – хидратиращи артикули, както и някакъв пробиотик “, поучават фармацевти.
Елена Дубарова споделя, че разчита на хомеопатични лекарствени средства като предварителна защита в битката с вирусите.
„ Като започнете, най-простото – от положение, в което ти става неприятно в автомобила и се стигне до елементарните чревни вируси или в това число грип “, споделя тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР