Лекари от Очната клиника на УМБАЛ Св. Георги успяха да

...
Лекари от Очната клиника на УМБАЛ Св. Георги успяха да
Коментари Харесай

Пловдивски лекари предотвратиха голяма трагедия след игра на дартс

Лекари от Очната клиника на УМБАЛ " Св. Георги " съумяха да спасят зрението на момченце, улучено по простъпка в окото при игра на дартс. Детето играело със свои родственици, когато един от чичовците му, без да желае, го уцелил. Малчуганът е претърпял интервенция, при която екипът на клиниката е съумял да резервира зрението му.

Същото е станало и при момиченце на 6 годинки, което си е бръкнало в окото си с играчка. Малката е била закарана напълно в точния момент в клиниката, където е претърпяла комплицирана интервенция. В рамките на хирургическата намеса медиците са отстранили стъкловидното тяло и са вградили нова леща в окото на детето. Момиченцето ще може да вижда обикновено, откакто се възвърне, защото при случая не е била наранена оптичната част на роговицата, са безапелационни хирурзите.

Те са съумели да оказват помощ и на 67-годишен строителен служащ, който също можел да загуби зрението си след трудова акцидент. Върху лицето на мъжа паднала тухла и той бил закаран в болничното заведение с ужасни болки. Очното му налягане било 60 при норма от 21. Операцията му е била наложителна, с цел да му бъде избавено зрението. На пациента е била присадена изкуствена леща.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР