Лекари от Covid-отделенията отчитат ръст на пациентите с тежки усложнения

...
Лекари от Covid-отделенията отчитат ръст на пациентите с тежки усложнения
Коментари Харесай

Започна се: Връщат маските на открито в голям областен град

Лекари от Covid-отделенията регистрират растеж на пациентите с тежки затруднения от ковид и завишаване на смъртните случаи. В Благоевград медици упорстват за връщане на наложителното носене на маски и на открито, както и затваряне на увеселителните заведения в късните вечерни и нощни часове.

"Задължително би трябвало да се носят маски. На празника на града един човек не носеше маска. Затова се получават след това такива случаи на взрив на заразяване.... Не става дума за бариери и ограничавания, само че маски да се носят и персоналната хигиена и стерилизация - това е наложително ", разяснява пред БНР доктор Румен Кондев, завеждащ вътрешно поделение в регионалната болница в Благоевград, което от три месеца е превърнато в Covid-отделение.

Мерките за сигурност в отделението са впечатляващи - защитни костюми, настойчив аромат на дезинфектантите, включени апарати за озониране на въздуха. Въпреки опитът на работещите в Covid-отделението да прикрият крайното безсилие, безсънието е изписано по дребното открити елементи на лицата им.

Това е и най-подценяваният проблем в борбата с ковид. Освен че през последните месеци Благоевград държи тъжното състезание по инфектирани, има обезпокоителен растеж и на хора, изгубили борбата с Covid-19. Сред тях и значително лекари.

Според доктор Кондев, който беше и районен шеф на Здравната каса, системата може да обезпечи безвъзмездни PCR проби на всички обезпечени лица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР