Лекари от Американската кардиологична асоциация дават няколко препоръки на хората

...
Лекари от Американската кардиологична асоциация дават няколко препоръки на хората
Коментари Харесай

Горещи дни: Лекари с важни съвети към хората със слаби сърца

Лекари от Американската кардиологична асоциация дават няколко рекомендации на хората със слаби сърца, с цел да се защищават по време на летните горещини, написа " Медикъл експрес ".

Според експертните препоръки, когато е горещо, хората със сърдечносъдови болести би трябвало да пият доста вода, по опция да остават на закрито денем, да носят облекла от дишащи материи и да почиват постоянно на сянка, когато са на открито. 

Експертите изясняват, че обострянията на сърдечносъдовите болести и смъртните случаи, свързани с високите температури, могат да бъдат предотвратени, в случай че се съблюдават избрани правила за сигурност. 

Лекарите от Американската кардиологична асоциация означават, че жегата е рискова освен за хората със слаби сърца, само че и за децата, възрастните хора, както и за страдащите от високо кръвно налягане и затлъстяване.

За да се предпазят, експертите поучават уязвимите групи хора да си стоят вкъщи денем, когато е пикът на слънчевата интензивност. При излизане навън е целесъобразно да се носят светли облекла, направени от дишащи материи като памук, лен или полиестер с усъвършенствани свойства за отклоняване на влагата. Хората не би трябвало да не помнят и шапките за глава, слънчевите очила и слънцезащитните артикули.

Американската кардиологична асоциация също по този начин насочва апел да се одобряват задоволително течности и да се заобикалят обезводняващи питиета, съдържащи кофеин или алкохол. Ако е належащо да се излезе на открито, лекарите предлагат да се избере маршрут, тъй че човек да се придвижва по-дълго време на сянка. Експертите също по този начин поучават напредването по улиците да става с постоянни почивки на хладни места. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР