Лекари, медицински сестри, санитари и администрация в Специализираната болница за

...
Лекари, медицински сестри, санитари и администрация в Специализираната болница за
Коментари Харесай

Без пълни заплати от 8 месеца са специалистите от Белодробната болница във Варна

Лекари, медицински сестри, санитари и администрация в Специализираната болница за лекуване на белодробни забoлявания във Варна не са получавали цялостните си заплати от 8 месеца, заяви Българска национална телевизия.

И работните им условия не са положителни. Това са аргументите, заради които чиновниците в лечебното заведение обмислят да подадат групова оставка.

Освен, че не са получавали заплати от 8 месеца, чиновниците от Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни болести не са получавали пари и за превоз, и за облекло. От години болничното заведение е в тежко финансово положение и за това неведнъж е субсидирана от общината във Варна.

На среща с обудсмана Диана Ковачева преди дни работещите в болничното заведение й показаха проблемите. Тя даде обещание да сезира здравния министър Кирил Ананиев за положението на болничното заведение.

Доц. доктор Христо Ганчев, шеф на Специализирана болница за интензивно лекуване на пневно-физиатрични болести изясни, че е писал писмо до министъра.

" Разбрахме се с министерството да ни даде дотация, само че няма да получим за януари и февруари нищо. Дефектът е, че лечебните заведения са комерсиално сдружение, изключително тези, които се занимаваме с туберкулоза. Влизането в състава на друга болница, което е решение, на процедура значи 500 000 лева годишно обвързване автоматизирано на тази болница, която ще ни поеме ", изясни доктор Ганчев.

Той напомни, че м.г. болничното заведение е имала запорирани сметки от Енергото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР