Лекари, които в момента са пряко ангажирани с масовата ваксинация

...
Лекари, които в момента са пряко ангажирани с масовата ваксинация
Коментари Харесай

Лекари съветват: В деня на ваксинирането не яжте яйца, ядки и шоколад

Лекари, които сега са директно ангажирани с всеобщата имунизация на популацията у нас, предизвестяват хората да не употребяват избрани храни в деня на имунизацията. Става дума за яйца, шоколад и ядки, пише „ Телеграф “.

Независимо кой от препаратите се слага, е добре да се заобикалят алергенни храни, тъй като те могат да усилят реакцията на мястото на убождането, изясняват специалистите. По думите им не всички имунизирани получават тези указания, което не е съдбовно, само че е добре хората да са осведомени и да съблюдават главните рекомендации.

Освен това медиците поучават да не си вземаме душ след имунизацията, с цел да не мокрим мястото, на което е сложена инжекцията.

По-рано специалистите към този момент предизвестиха, че е добре в първия ден да се заобикаля и потреблението на алкохол.

Междувременно от редица лечебни заведения в страната приканиха хората, които имат съпътстващи диагнози, да носят със себе си наличната здравна документи и епикризи, както и да предупредят здравното лице, което ще ги имунизира за съпътстващото заболяване.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР