Лекар във Великобритания с 26-годишна практика е на път да

...
Лекар във Великобритания с 26-годишна практика е на път да
Коментари Харесай

Джендъри взеха главата на лекар-християнин, защото казал истината за биологичния пол

Лекар във Англия с 26-годишна процедура е на път да изгуби работата си, само че не поради напрежението или безкрайните нощни смени, а поради една имитация. Дейвид МакКерет е на косъм да остане без работа поради нещо, което вбесило борците за правата на хората с особена половост, оповестява „ Дейли Мейл “.

МакКерет получил предложение да работи в департамента за труд и пенсиониране, където да прави оценка степента на неработоспособност на хората, подали молби за това. По време на инструктаж му било обяснено, че в удостоверенията би трябвало да бъде записан подобен пол на претендентите, какъвто те сами си посочат.

С други думи, в случай че мъж влезе в офиса му, настоявайки, че е жена, докторът би трябвало да се отнася с него като с жена и да му приказва в женски жанр.

На фона на натиска, на който са подложени английското държавно управление и здравната система по въпросите на транссексуалните, МакКерет бил наясно, че ще се сблъска с сходна инструкция. Въпреки това избрал да не се подчини.

„ Като християнин имам вяра, че полът се дефинира биологично и генетично “, декларира 55-годишният доктор. Той е изцяло наясно каква реакция ще отприщи държанието му в общността на хомосексуалистите и транссексуалните.

„ Бях изплашен, в действителност ужасяващ. Знаех, че това може да е краят на работата ми като доктор, само че не бих могъл да пребивавам със себе си, в случай че си замълча. Би било непочтеност и не желаех да пребивавам в неистина.

Очаквано, договорът му с департамента небрежно бил преустановен поради отхвърли му да употребява верните местоимения по отношение на хора, които се разпознават с противоположния пол. Това се смята за засегнатост съгласно закон, признат през 2010 година.

„ Не мога да си намеря работа в никой държавен департамент. Ще ми треснат вратите в лицето. И не мисля, че здравната система ще ме наеме още веднъж. Наранен съм, само че съм и омекотен, тъй като споделих това, което желаех, тъй като имам вяра с цялото си сърце, че Бог ни е направил мъже и дами и би трябвало да ми е разрешено да имам вяра в това “, сподели още той.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР