Лекар-специализант ми показа заплатата си за изминалия месец. Тя е

...
Лекар-специализант ми показа заплатата си за изминалия месец. Тя е
Коментари Харесай

Лекар-специализант показа заплатата си, положението е плачевно!

Лекар-специализант ми сподели заплатата си за миналия месец. Тя е плачевна - 765.59 лева Това написа във Facebook доктор Стефан Митев, гастроентеролог, видя Sofia24.bg .

" Забравете за нарасналата стойност на клиничните пътеки - това явно не се отразява върху всички заплати, само че обществото надали ще го разбере. Смятате ли, че у нас заплащането на младите лекари е почтено? Дали ги стимулира да останат и да се развиват тук? Въпросите са реторични, може и да не отговаряте, само че споделете с другари, с цел да се види истината на какъв хал ни е опазването на здравето ", написа още доктор Митев в обществената мрежа.

" Мога да кажа единствено едно на младите сътрудници - не стойте на такива места. Докато има хора, подготвени да робуват на такива условия, ще има и такива условия. Тук става дума за Трета градска. Всяка една средностатистическа болница от западната българска граница нататък (включително и в Източна Европа) може да Ви образова като експерти на такова и по-добро равнище при доста по-адекватно възнаграждение. Не сте длъжни да сте плебеи на никого ", разяснява под обявата известният доктор Аспарух Илиев, който е началник на лаборатория в Берн и специалист по сигурност на имунизациите.

" Масово се заплаща на специализанти толкоз ", написа различен мъж.

" Моята беше 850 със 100 лева републикански и нощен труд ", гласи различен коментар.

" Това е доста ниско. В браншове, които не изискват медицински познания заплатите са по-високи. Кой доктор ще желае да остане тук? ", възмущава се жена под обявата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР