Лекар от Бургас е поставил най-много ваксини срещу COVID-19 в

...
Лекар от Бургас е поставил най-много ваксини срещу COVID-19 в
Коментари Харесай

Наградиха лекар от Бургас, поставил рекорден брой ваксини срещу COVID-19

Лекар от Бургас е сложил най-вече ваксини против COVID-19 в България – 3375. Медикът беше награден с почетна значка от министъра на опазването на здравето. Лекарят рекордьор е доктор Пламен Панайотов. Не води статистика и не е гонил " върхови достижения " - просто е един от първите, които се включиха в имунизацията по време на пандемията.

" Тук имаше един зелен кулоар, където трябваше да помогнем, всички работехме и в събота и в неделя, Община Бургас осигуриха топли питиета извън на двора, тъй като имаше опашка от чакащи, тъй че този триумф не е някакъв персонален триумф, той е триумф на доста хора ", съобщи доктор Пламен Панайотов.

Най-трудна се оказва организацията.

" Тук сме стигали даже между тях да си споделяме някоя остра думичка със сестрата, тъй като и двамата сме изнервени, защото звъним непрестанно. Този не пристигнал, оня се отказал, тоз записал се при нас в описи, нали ни беше предложено да вършим описи, обаче отишъл на друго място го направил, не ни се обадил, а това е един голям труд, който е незабележим ", изясни доктор Панайотов.

В момента в хладилника в кабинета му има разполагаем четири типа ваксини.

" България има неповторимия късмет да имаме свободен достъп до ваксини и най-учудващото – свободен избор на ваксина, това не трябва да се отхвърля ", безапелационен е докторът.

Да се имунизират при него идват и доста българи от чужбина.

" Трябва да се опитваме да поддържаме интереса, тъй като другояче антиваксърите са доста, доста дейни ", добави доктор Панайотов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР