Легия Варшава стана шампион на Полша без игра, след като

...
Легия Варшава стана шампион на Полша без игра, след като
Коментари Харесай

Официално: Легия Варшава е най-успешният клуб в Полша

Легия Варшава стана първенец на Полша без игра, откакто преследвачите им от Раков Ченстохова не завоюваха при гостуването си на Ягелония Бялисток в първа среща от 28-ия кръг на Екстракласа.

Преди мача Легия столичани водеха с 9 точки пред Погон Шчечин и с 10 пред Раков, а в това време имат и един отсрочен мач против Стал Миелец, който ще се състои на 5-и май. Равенството без голове в Бялисток означаваше, че Легия може към този момент да чества купата.

Така след 27 мача отборът има по 9 точки преднина пред 2-ия и третия. Теоретично трите тима могат да съберат еднакъв брой точки в края на акцията, в случай че Легия не завоюва нито една. Дори това да се случи, те имат по-добър пряк баланс и против двата претендента- 0:0 и 4:2 против Погон, както и 2:1 и 2:0 над Раков.

Триумфът с тази 15-та купа трансформира Легия Варшава в най-успешния клуб на локалната сцена, а също по този начин и седем трофеи в последните девет години. По 14 пъти са били първенци Гурник Забже и Рух Хожув, а с 13 трофеи е Висла Краков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР