Легендата Роджър Федерер си осигури празнично завръщане на върха на

...
Легендата Роджър Федерер си осигури празнично завръщане на върха на
Коментари Харесай

Федерер премина през Димитров за по-малко от час и триумфира в Ротердам

Легендата Роджър Федерер си обезпечи празнично завръщане на върха на международната класация, откакто победи Григор Димитров с 6-2, 6-2 във финала на шампионата от сериите АТР 500 в Ротердам.

Българският тенисист се представяше солидно в зала " Ахой " от началото на седмицата, само че през днешния ден нямаше безусловно никакви шансове против Федерер, който от на следващия ден публично ще стане най-възрастният номер 1 в света в историята. Димитров стартира обещаващо днешния край, като игра нападателно и точно и осъществя седем печеливши удара в първите четири гейма. В петия гейм обаче Григор позволи пробив, след което играта му се срина, а Федерер не погледна повече обратно. Швейцарският маестро завоюва шест следващи гейма, с цел да затвори първия сет и да поведе с пробив във втория, след което взе подаването на противника си още един път и в последна сметка стигна до крайния триумф след по-малко от час игра.

По този метод Федерер стигна до своята купа номер 97 в кариерата си и остана съвършен от началото на сезона - 12 победи и нито една загуба. Димитров от своя страна не съумя да победи швейцареца и от седмия опит и по този метод остава без триумф против него. От идната седмица Григор ще се изкачи с едно място в международната класация, с помощта на точките, който завоюва в Ротердам, и ще заема четвърто място. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР