Легендата от Rainbow, Black Sabbath и Dio – Рони Джеймс ...

Легендата от Rainbow, Black Sabbath и Dio – Рони Джеймс

Автобиографията на Рони Джеймс Дио излиза и на български

Легендата от Rainbow, Black Sabbath и Dio – Рони Джеймс Дио – стартира да написа своята автобиография малко преди смъртта си през 2010 година , само че по този начин и не съумява да я завърши. С тази нелека дилема се нагърбват неговият непосредствен другар и авторитетен музикален публицист Мик Уол, създател на бестселъри, посветени на Metallica, AC/DC, Боно и на самите Black Sabbath, както и брачната половинка му – Уенди Дио. Книгата се появяви на маркета през юли 2021 година и незабавно притегля вниманието на феновете на великия музикант.

През октомври "Rainbow in the Dark. Aвтобиография " или една от най-дългоочакваните музикални автобиографии се появява и на български език в превод на Коста Сивов.

В своите записки Рони разказва най-важните хора и обстоятелства , които са му помогнали да се изгради като музикант и като персона – околните другари музиканти, татко му, който още като дребен му споделя да си избере музикален инструмент, с цел да се научи да свири и да стане положителен човек, дамата , която застава до него и го поддържа в цялата му кариера, партньорството с невероятни гении като Ричи Блекмор и Тони Айоми. Певецът споделя намерено и за някои от грешките, които е допуснал, за конфликтите, за пикантните детайлности в живота на рок звездите. Ще научите за мафиотския генезис на името Дио; за това по какъв начин Рони вкарва в хеви метъл културата култовия знак с рогата; за злополуката , която едвам не коства живота му още преди да е почнал да се изкачва по пътя към славата.

Но ще научите и по какъв начин са били основани някои от най-значимите песни и албуми в историята на рока и хеви метъла.

"Rainbow in the Dark. Aвтобиография " е откровената изповед на един човек, постигнал фантазиите си, открил любовта на живота си и призванието, което му е помогнало да вдъхновява генерации благополучно почитатели по целия свят. Това е история за силата на любовта и верността, за фантазиите , упоритостите , другарството и трънливия път към славата. За музиката като изкуство и капаните на музикалната промишленост . За битката със личното его и за сблъсъка на характери в един свят, населяван от величия.

"След към четиресет секунди от колоните се стовари като мълния във формата на вилица колосален риф. Никой различен китарист в историята на рока не може да измисли нещо сходно . Рифът беше тежък и изчистен, само че светеше като фар. Преди песента да стигне доникъде , преди даже Тони да успее да ме попита какво мисля, към този момент пишех изникналите в главата ми строфи: В мъгливата заран , на ръба на времето, изгубихме изгряващото слънце, нашия финален знак... "
Рони Джеймс Дио за основаването на Children of the Sea

"Наречете ме остарял романтик, само че в никакъв случай не съм пял за пари. Вярно е, че постоянно съм бил благополучен , или най-малко удовлетворен да ми се заплаща за труда ми, само че не това ме е карало да не преставам напред, да превъзмогвам моментите, в които съм смятал, че с мен е свършено, да основавам най-добрите си песни, да пея по най-добрия метод и да съм реални другар с почитателите си, а не елементарно следващата фотография в списание. "
Рони Джеймс Дио

Източник: dnes.bg