Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели мнението си за селекцията

...
Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели мнението си за селекцията
Коментари Харесай

Аспарух Никодимов: Има странични фактори, които помагат на Лудогорец

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов показа мнението си за селекцията на клуба и в коя фаза на играта би трябвало да поработят " алените ", с цел да бъдат конкурентни на Лудогорец в борбата за купата.

" Нямам наблюдения върху новото попълнение на ЦСКА Маурисио Гарсес. Но е значимо в тази ситуация Стойчо Младенов да има наблюдения и да му пасне на философията. Младенов би трябвало да е добре осведомен с качествата на играча, с цел да бъде потребен. Колкото до раздялата с Карол Метс, мога да кажа единствено едно - нека да е била преференциална офертата ", стартира Никодимов пред " Мач Телеграф ".

" Според мен би трябвало доста внимателно да се прави една селекция. Има доста образци, в които вземаме един състезател, след два месеца преценяме, че той няма да ни прави работа и го освобождаваме. От такива неточности ЦСКА няма потребност. По-добре да се вземат по-малко играчи, само че качествени. Трябва да се знае всичко за даден състезател. Често се е случвало да го караме на доверие и след това да съжаляваме, че сме взели даден футболист. ЦСКА имат потребност от повече конкуренция на доста позиции. По едно-две качествени момчета на даден пост. Тогава тимът ще наподобява доста добре. Трябва да разполагаме във всички линии с качествени и бързи състезатели, с цел да може да се пробива съперникът. Във всички етапи на играта би трябвало да се работи. Като начало би трябвало треньорът да разбере какво им е в главата на футболистите. Това е много мъчно. Един играч би трябвало да има ум в главата и да прави даже повече от дилемите, които му е сложил наставникът. Има качествени играчи, които би трябвало да се научат да се откъсват в последния миг и да заплашват по този метод вратата на противниците ", продължи легендата на " алените ". Той показа мнението си за назначението на новия треньор на Лудогорец Анте Шимунджа и по какъв метод това ще се отрази на борбата за купата.
 Празник в лагера на ЦСКА
Празник в лагера на ЦСКА

Карло Мухар става на 26 години

" Невинаги се получава това, което им се желае на шефовете. Не знам за какво взеха решение да освободят Станислав Генчев. Той е млад и упорит човек. Честно да си призная, не се сещам в България да е имало ментор, който да е съдействал кой знае какъв брой доста за някой триумф на даден тим напоследък. Шимунджа няма някакви невероятни триумфи. Шампион на Словения? Това не е състезание даже от приблизително европейско равнище. За мен беше неточност, че разградчани освободиха Генчев. Можеха да го оставят на работа. То по този начин или другояче най-вероятно отново те ще си станат първенци. Има и странични фактори, които оказват помощ. Най-големите триумфи на тимовете у нас са с български треньори ", продължи Паро. Легендата на " алените " приказва и за потребността от нов стадион:

" Трябва да се вдигне нов стадион. Родните игрища са като селски стадиони. Направо е плашещо това. Изгнили уреди, няма къде и децата ни да играят към този момент. И физкултурните салони са в окаяно положение. Има потребност от нови уреди. Държавата абдикира. Тя би трябвало също да помогне, с цел да има бъдеще в спорта. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР