Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели мнението си за равенството

...
Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели мнението си за равенството
Коментари Харесай

Легендарен треньор на ЦСКА: Играем 30 минути, а после? Помните ли какво каза Любо Пенев?

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов показа мнението си за равенството на ЦСКА с Локомотив (Пд).
„ ЦСКА не съумя да победи Локомотив Пловдив и загуби първи точки през пролетния полусезон. Армейците оставиха спорни усещания с представянето си и не могат да търсят другаде повода, че не стигнаха до успеха.
Във второ следващо домакинство отборът стартира по този начин, както приляга на ЦСКА. С доста експанзия, динамичност, ранен напън и попадение. Подобно беше развиването и на срещата с Ботев Пловдив. Но с една дребна детайлност. Тогава алените стигнаха и до втори гол, който им даде сериозен подтик. Срещу Локомотив ЦСКА имаше дори повече рискови обстановки, в сравнение с две седмици по-рано против съгражданите им, само че нямаше шанса да ги осъществя. И вместо да продължи да упорства, след първия половия час като че ли в играта на отбора нещо се счупи. Хаосът завладя армейците и не ги напусна до края на срещата.
От началото на сезона ЦСКА записа няколко победи с по 1:0 и като че ли очакваше и този път дуелът да се развие по този метод. Но това е един от най-хлъзгавите резултати във футбола, изключително когато във водещата позиция е любимецът. Защото, както видяхме, една офанзива на съперника може да промени съществено посоката на срещата. И когато си имал предимство и бъдеш подравнен, получаваш стабилен психически удар, от който не всеки път успяваш да се отърсиш.
Когато се бориш за купата и губиш точки на личен терен, нямаш право на оправдания. Длъжен си пред своите почитатели да изкопчиш успеха. Без значение от събитията. ЦСКА по този начин и не съумя да откри масиран напън през втората част, като в играта липсваше задоволително добра организация и доза убеденост. Роля за това имаше и мощното показване на Локомотив в отбрана и страхотните изяви на вратаря им Хоркаш, който е измежду най-хубавите на поста си у нас. Със сигурност и съдията с някои свои отсъждания изнерви значително футболистите и на двата тима и спомогна за разрушаването на ритъма.
Но най-вече натежаха пропуснатите положения. Защото точно успеваемостта е измежду най-сериозните оръжия на алените този сезон. Те не превъзхождат с две съсловия противниците си и когато не осъществят своите обстановки, няма по какъв начин да се надяват на цялостния комплект от точки.
Любопитна тематика след съботния дуел е и промяната на голмайстора Назон, който е индивидът във форма за ЦСКА. Помощникът на Илич изясни, че нападателят е бил с температура през седмицата, само че може би щеше да издържи на терена още десетина минути. Той е от вида футболисти, какъвто беше и Жеков. Способен е с едно отиграване самичък да ти реши мача. Хищник, както се споделя.
Широко се дискутира и въпросът с пропуснатата дузпа и трябваше ли Матей да я извършва. Той може би ги бие добре на тренировките, само че формалните мачове са напълно разнообразни. Любо Пенев споделяше, че играчите от първи до шести номер нямат право да бият дузпа. И постоянно се вижда, че в тези думи има аргумент. Освен това е противоречиво дали това бе подобаващият психически миг за Матей след всички драми, свързани с гола против Септември. Затова и се заприказва, че ориста си го е върнала на ЦСКА.
Но всичко това остава в предишното, а алените към момента са първи в класирането. Равенството с Локомотив не е съдбовно, само че задължава тимът да се вдигне и да отбрани упоритостите си в идващите мачове. А за тази цел би трябвало да играе мощно освен в първите 30 минути “, разяснява Паро пред „ Тема спорт “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР