Легендата на световния футбол Пеле ще бъде погребан във вторник

...
Легендата на световния футбол Пеле ще бъде погребан във вторник
Коментари Харесай

Погребват Краля на футбола Пеле

Легендата на международния футбол Пеле ще бъде заровен във вторник във отвесния гробищен парк " Некрополе Екуменика " в град Сантос. Церемонията ще бъде в стеснен фамилен кръг, откакто в понеделник хиляди почитатели на Краля на футбола имаха опция да се сбогуват с него на поклонение, което се състоя на стадион " Вила Белмиро " - клубното игрище на Сантос, където Пеле прекарва огромна част от кариерата си.

Пеле персонално е закупил имот в гробището преди близо 20 години , като е избрал място на деветия етаж, защото татко му Дондиньо е играл с номер 9, оповестява локалното издание О Глобо. На поклонението на Пеле в понеделник участва и президентът на ФИФА Джани Инфантино, който разгласи, че ще изиска от всяка страна в света да кръсти собствен стадион на името на Пеле.

Пеле умря на 82-годишна възраст на 29-ти декември след дълга борба с рака.

Едсон Арантес до Насименто - Пеле е роден на 23 октомври, 1940 година. Той започва професионалната си кариера на 15-годишна възраст със Сантос и дебютира за националния тим на Бразилия година по-късно. Участва на четири международни шампионати, печелейки три от тях - през 1958, 1962 и 1970 години, и поделя върха в реализаторската листа със 77 гола в 92 срещи. С екипа на Сантос той има 643 гола в 659 мача, извеждайки клуба до трофеите в Копа Либертадорес и Интерконтиненталната купа, през 1962 и 1963. В добавка, той има 10 трофеи на Паулиста и печели бразилската Серия А шест пъти.

През 1975 година той се връща след отдръпването си, с цел да подпише с Ню Йорк Космос, където печели Супер Боул през 1977. Той приключва кариерата си в същата година в показателен мач сред Космос и Сантос на " Джайънтс Стейдиъм ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР