Легендата на сръбската музика Миле Китич избра да отпразнува своя

...
Легендата на сръбската музика Миле Китич избра да отпразнува своя
Коментари Харесай

Миле Китич отпразнува 40 години на сцена с мегаконцерт в Арена София

Легендата на сръбската музика Миле Китич избра да отпразнува своя празник " 40 години на сцена " в зала Арена София с мегаконцерт, който се състоя през вчерашния ден (20.09)

Шоуто стартира с ефектно 3D осветяване, идващо право от сцената, епична музика и спиращи дъха трептения, от които потръпнаха всички 12 000 почитатели на Миле в залата, а по-късно публиката беше подгряна от оркестъра на Енджия Маврича.

 Миле Китич несъмнено е един от най-обичаните реализатори у нас и през вчерашния ден го потвърди за следващ път, когато цялата зала беше цялостна и пееше в унисон с него. Като специфичен посетител на концерта се появи и известният в цяла Сърбия артист, композитор и текстописец Педя Меденица.
Миле нееднократно е заявявал, че Меденица е негов доста непосредствен и обичан другар, и сътрудник. Педя Меденица е най-известен с това, че е създател на текста на песента Imam ljubav ali kome da je dam (Имам обич, но на кой да я дам), която се извършва от босненецът Амар Гиле и след изпяването й на финала в сръбското шоу Zvezde Granda, Амар става суперзвезда във всички някогашни Югославски републики.

  

Екип от редактори на продуцираното от Grand Production шоу Zvezde Granda участвал на предпоследната подготовка на Миле Китич преди да замине за концерта си в София. Той отворил душата си пред тях и разкрил, че е доста припрян да застане пред българската аудитория.

" Често вървя в България. Както по участия, по този начин и на почивки, а на всеки две-три години експортирам концерт в Арена София. Там е мястото, където хората ме обичат и се чувстам най-добре. Концертите са малко стресиращи, само че желая да почета и уважа всички мои почитатели, които не могат да дойдат в клубовете на мое присъединяване. Очаквам на концерта всичко да е наред. Увериха ме, че всичко ще си е на мястото и към този момент очаквам с неспокойствие ", декларирал Миле Китич пред екипът на Grand.

 Въпреки леката тревога и неспокойствие от негова страна, Миле Китич съумя да оправдае упованията на публиката. След като изпя и последната си ария, той закри концерта с думите: " Туто финито! Полицай щунде! До идващия път! "

Туто финито - в превод от италиански, свършек, завършек на нещо.

Полицай щунде - в превод от немски, полицейски(вечерен) час.

Тони Коцаков

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg