Легендата на снукъра и спечелил 30 титли в кариерата си

...
Легендата на снукъра и спечелил 30 титли в кариерата си
Коментари Харесай

Джими Уайт върна годините назад в UK Championship

Легендата на снукъра и спечелил 30 трофеи в кариерата си Джими Уайт върна годините обратно с впечатляваща победа 6:2 над Алистър Картър в първи кръг на Шампионата на Обединеното кралство.

Преди 25 години Вихрушката завоюва купата във втория по мощ ранкинг шампионат по снукър, а в този момент - на 55-годишна възраст - сервира една от огромните изненади в зала “Барбикан” в Йорк, елиминирайки международния номер 14. Уайт увеличи равнището си през предишния и началото на този сезон, като стигна и 1/16-финалите на Откритото състезание на Северна Ирландия, единствено че нищо не може да се съпостави до момента с триумфа над носителя на четири ранкинг трофеи Картър. Особено впечатляващи бяха заключителните два брейка от 128 и 61 точки, с които бе завършен крайният резултат.

“Много съм признателен за поддръжката в тази чудесна зала. Ако играя на равнище, мога да победя всекиго, разбрах това през днешния ден. Али е топ състезател и към този момент нямам самообладание за идващия мач”, разяснява Уайт, който ще се изправи против Курт Мафлин във втори кръг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР