Легендата на родния футбол Пламен Гетов е юноша на Спартак,

...
Легендата на родния футбол Пламен Гетов е юноша на Спартак,
Коментари Харесай

Пламен Гетов-Белия Пеле: Съжалявам, че в Спартак не направихме убийствено трио с Жиката и Найденов

Легендата на родния футбол Пламен Гетов е младеж на Спартак, само че играе едвам две години за мъжкия отбор, защото след това отпътува за Плевен.

Въпреки това футболните хора постоянно ще свързват Пламен, който назоваха Белия Пеле, когато играеше, и със Спартак (Варна).

Ето какво съобщи за „ Петел ” Пламен Гетов във връзка 100-годишния празник на родния му Спартак (Варна):

„ Живеех наоколо до стадион „ Спартак ” и израснах на него. Минах през детско-юношески обединения на клуба, играх и малко за мъжете. Заминах за Плевен не по моя виновност, защото управлението ми правеше мръсотии с моите най-близки хора.

С Жиката Господинов бяхме неразделни, тъпо че си отиде толкоз рано, както и Стефан Найденов. С Живко въпреки всичко играх в мъжете на Спартак и в националния отбор. Докато със Стефан се засякохме единствено в националния за малко. Ако скърбя за нвещо, то е, че не направихме убийствено трио в Спартак с Жиката и Найденов, само че по този начин е било писано.

Честитя юбилея на всички спартаклии и ще го чествам с тях довечера. Пожелавам на Спартак да се върне колкото се може по-скоро в елита и да има съвременна подготвителна база, с цел да може повече фрагменти на клуба да влизат в мъжете. ”

--

На фотографията: Живко Господинов и Пламен Гетов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР