Легендата на Ливърпул Джейми Карагър коментира ситуацията в Арсенал относно

...
Легендата на Ливърпул Джейми Карагър коментира ситуацията в Арсенал относно
Коментари Харесай

Карагър: В Ливърпул бяхме в подобни ситуации като тази на Арсенал с Обамеянг

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър разяснява обстановката в Арсенал по отношение на техния нападател Пиер-Емерик Обамеянг, като също по този начин призна, че мърсисайдци също са били в сходно състояние в предишното. Габонецът има единствено още една година от контракта си с лондончани, като желае да премине в тим, играещ в Шампионската лига.

" Към края на кариерата ми Ливърпул много постоянно беше в същата обстановка, в която с малко изпускаш топ 4. Добре е да кажеш, че имаш правила и че в никакъв случай не допускаш играчи да си тръгнат като свободни сътрудници, само че в случай че бях Микел Артета, щях да погледна обстановката и да си помисля дали ще имат по-голям късмет, даже и той да си тръгне за без пари следващата година, да се класират за Шампионската лига, ако Обамеянг остане. Това е решението, което би трябвало да вземат. На този стадий няма подозрение - Обамеянг е прекомерно добър за Арсенал. Понякога в Ливърпул бяхме в същото състояние с Луис Суарес и други избрани играчи, които обезверено искаш да задържиш.

" There is no doubt about it, Aubameyang is too good for Arsenal. We had it at Liverpool with Luis Suarez "

- Jamie Carragher pic.twitter.com/IfABTfGoiR
— AFTV (@AFTVMedia) June 3, 2020
Като клуб си мислиш, че искаш да изградиш тим към този футболист и в случай че той си тръгне, съвсем се чувстваш като че ли започваш изначало. Това е казусът, който имаш, когато се опитваш да се върнеш в топ 4 и да се утвърдиш, както Арсенал се пробват да създадат. Това ще е избор за тях. Няма проблем да кажеш " в случай че той не желае да е тук, тогава ще го пуснем ", само че не е елементарно, когато си в клуб и имаш състезател с такава звездна класа, за който може би е несъмнено, че всеки сезон ще бъде на върха или към него в битката за Златната обувка. Не е елементарно да намериш голмайстори. Аз бих го задържал, той дава по-голям късмет на Арсенал да завършат в топ 4 ", разяснява Карагър пред " Скай Спортс ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР