Легендата на Левски Михаил Вълчев сподели мнението си за случващото

...
Легендата на Левски Михаил Вълчев сподели мнението си за случващото
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: Целта пред Левски е ясна - Купа на България и влизане в тройката

Легендата на Левски Михаил Вълчев показа мнението си за протичащото се в клуба. Той разяснява новите попълнения както и на кои постове " сините " имат потребност от повече конкуренция.

" Левски имаше през есента проблеми в отбрана макар дребното голове, които позволи в края на полусезона. Може би към края се стабилизираха нещата и се видя прогрес. Дано новите бранители Цунами и Ноа Сундберг да свикнат бързо с ситуацията в тима и да покажат положителни игри. Сигурен съм, че с цел да ги вземат в Левски, управлението и треньорът са следили изявите им и са решили, че ще оказват помощ на отбора. Все отново би трябвало да се означи, че в България не идват кой знае какъв брой положителни чужденци напоследък. Просто са малко над равнището в страната. Дано се впишат новите бранители и да покажат най-хубавото от себе си ", стартира Вълчев пред " Мач Телеграф ".

" Левски има потребност от повече конкуренция на вратарския пост, както и на бековете. В средата на терена, в случай че се стигне до разлъка с братята Борислав и Радослав Цоневи, ще би трябвало да се взимат също нови играчи. Хубаво е, че на върха на офанзивата конкуренцията се подвигна в лицето на Уелтон, само че като цяло правенето на селекция зависи от задачата, която си е сложил даден клуб. В случая на Левски зависи и от финансовото положение на тима, а всички знаем, че то не е цветущо. Освободиха се някои хора от клуба. Все отново задачата пред " сините " е висока, а точно Купата на България и влизането в топ 3 на шампионата.

Школата също не трябва да се оставя на назад във времето. Радвам се, че Елин Топузаков пое юношите до 19 години. Той е човек с голям опит и несъмнено има на какво да научи младите ", продължи синята легенда.
 Топузаков се завърна в Левски
Топузаков се завърна в Левски

Бившият бранител ще поеме тима до 19 години

" Вярвам, че клубът е взел вярното решение по отношение на очертаващото се освобождение на Христос Шелис. Вече се разделиха с Георги Александров. Явно Станимир Стоилов и Наско Сираков са решили, че няма да имат потребност от тях. Те имат око за тези работи. На тяхно място има към този момент нови играчи, които евентуално са по-добри. Колкото до братя Цоневи, считам, че с дейностите си Стоилов сподели, че не ги харесва изключително. Левски е подготвен да се раздели с тях, в случай че пристигна оферта. Дори сумата да е алегорична. Те взимат високи заплати и това не е добре за тима поради финансовата рецесия. Стигне ли се обаче до тяхната продажба, бързо би трябвало да се вземат други халфове, които да са по-добри и да вземат по-ниски заплати, а това не е по никакъв начин елементарно ", продължи Вълчев и изрази мнение, в коя фаза на играта " сините " имат потребност от повече работа, с цел да се подобрят резултатите.

" Последните мачове играха добре в отбрана и се видя почерка на Стоилов. Ясно се вижда, че нямаше пространство сред халфовата линия и тази на отбрана. По този метод противникът мъчно би могъл да отнеме топката. Забелязах, че се проведоха и бързи контраатаки. Това е добре, тъй като не един и два пъти съм виждал по какъв начин бранителите в предходни мачове задържат прекомерно дълго топката и си подават между тях вместо да комбинират с играчи в предни позиции и бързо да се стигне до вратата на съперника.

Левски би трябвало да нападна по-бързо, да се мисли и работи. Трябва и тактически много да се работи. В коя зона да се насочват офанзивите и да се следи за придвижването на всеки състезател. Тези неща ще станат последователно, само че не знам дали ще стигне времето през тази подготовка. Би трябвало новите попълнения да се приспособяват бързо и да се види и тяхното равнище какво е. Няма да е добре за тима, в случай че се чака няколко месеца, с цел да свикнат ", разяснява Вълчев.

" Сините " би трябвало да опитат да продадат и Гьоко Зайков. Той не е на нужното равнище за тим като " сините ". Ако не го продадат, за мен ще е по-добре той да остане на скамейката, в случай че не усъвършенства доста формата си. Ако има някой по-добър краен бранител от Иван Горанов, също ще е хубаво да бъде взет. По този метод ще се вдигне конкуренцията.
 Гьоко Зайков и Здравко Димитров възобновиха тренировки
Гьоко Зайков и Здравко Димитров възобновиха тренировки

Двамата даже ще бъдат титуляри против Берое под Аязмото в неделя

Целта пред тима през есента е ясна. Купата на България и влизане в тройката на шампионата. Левски има защо да се бори и нищо не е изгубено. Разликата сред шестото място и третото не е изключително огромна. Едно влизане в Европа в този момент ще бъде голям плюс за тима и ще влязат много свежи средства в касата. Допълнително ще се ускори и ползата на спонсорите, което ще бъде още веднъж огромен триумф. По този метод ще се усъвършенства всичко в клуба ", приключи Михаил Вълчев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР