Легендата на Левски Емил Спасов коментира последните събития и селекцията

...
Легендата на Левски Емил Спасов коментира последните събития и селекцията
Коментари Харесай

Емил Спасов: Предишното ръководство действа доста неразумно, Левски ще е по-силен през пролетта

Легендата на Левски Емил Спасов разяснява последните събития и селекцията на " синия " клуб. Той стори това пред " Мач Телеграф ".

" Отборът се нуждаеше от селекция и по-добри футболисти. Дали тези, които взе в този момент са такива, е рано да се каже. Все отново нямам доверие, че са по-лоши от тези, които имахме през есента. Най-крещяща потребност имахме от бранители и се веселя, че към този момент взехме трима. Всеки уважаващ себе си клуб, би трябвало да разполага с 22 футболисти - по двама на всеки пост. А за подобен като Левски е меко казано несериозно да има общо трима бранители

При нас дефицитът на бранители е много от дълго време. Предишните управления действаха много безразсъдно. Продаваме да вземем за пример Яблонски без да сме му намерили заместител. И не му намираме дълго време. Специално през предишното лято този дисбаланс в състава се позволи, тъй като клубът беше ангажиран с това да се мъчи да оцелее, а не да гледа на коя позиция с какъв брой индивида разполага. Сега това нещо няма да стане ", съобщи именитият халф на " сините " и добави, че е отчаян от представянето на младите играчи от школата, макар че до момента постоянно е бил за тяхното налагане в тима ", продължи той.

" Продължавам да считам, че всеки млад футболист би трябвало да получава късмет за изява, само че и да го употребява. А в Левски никой не би трябвало да бъде чакан по 6 месеца. Пускат те един, два или пет мача и в случай че не покажеш равнище, нямаш съображение да се сърдиш, че си отвън състава. Аз да вземем за пример чаках доста повече от Илия Димитров и Мартин Петков. Учуден съм, че при толкоз проблеми с централните нападатели, които имахме през есента, Илия по този начин и съвсем не влизаше в игра. Нито при Георги Тодоров, нито при Стоянович. Значи не се показва добре в тренировките. Мартин Петков е в първия тим към този момент 7-8 месеца и трябваше много повече да е израснал.

За останалите наши юноши мога да кажа, че Илия Юруков има място в тима. Ивайло Найденов също, само че не като десен бек. Срещу ЦСКА си игра в средата на терена и направи доста мощен мач. За вратарския пост считам, че Ники Михайлов имаше потребност от конкуренция, само че наблягам, че той съвсем не е правил груби неточности през есента. Разочарован съм и от Живко Атанасов и Алекс Петков, до момента в който Стаматов мисля, че игра обичайно. Що се отнася до офанзивните играчи, Робърта е първокласен футболист. Ако го продадем не би трябвало непременно да му взимаме заместител, а единствено подобен, който сигурно ще свърши работа. Не съм отписал Божинов и Стивън Петков. И двамата имат качества и могат да оказват помощ. Насиру Мохамед няма място в тима. Затова считам, че ни е нужно още едно крило. В средата на терена съм сигурен, че нещата ще наподобяват по-добре когато се върнат братята Цоневи, дай Боже по-скоро ", добави шесткратният първенец с Левски и разкри упованията си за пролетта.

Сигурен съм, че Левски ще е по-силен. Вярвам, че Сираков и Стоянович са точните хора. Трябва да си сложим оптимално вероятните цели - Купа на България, а в шампионата - седмо място и бараж за Лига Европа, в случай че не успеем да се доберем до шестицата. Основната цел е да обиграем тима напролет и с цел да може през идващия сезон да погледнем и към първото място ", сподели Спасов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР