Легендата на италианския футбол Паоло Малдини има ново спортно поприще

...
Легендата на италианския футбол Паоло Малдини има ново спортно поприще
Коментари Харесай

Паоло Малдини ще дебютира в професионалния тенис

Легендата на италианския футбол Паоло Малдини има ново спортно занятие и това не е футболът. 48-годишната икона на " Милан " се впуска в света на професионалния тенис, откакто се класира за шампионат на двойки от сериите " Чалънджър ".

Малдини ще си партнира със Стефано Ландонио, който е негов треньор по тенис, откогато някогашният бранител приключи футболната си кариера през 2009 година Ландонио е достигал до 975-ото място в международната класация поединично.

" Паоло има добър сервис като допълнение към някои прилични удари. Той не хваща окото с избрана част от играта си, само че няма огромни недостатъци ", сподели Ландонио за своя ученик и сътрудник на корта.

Турнирът, който ще се организира в клуб Aspria Harbor в Милано, стартира на 26 юни. Същият ден Малдини ще навърши 49 години.
El legendario futbolista italiano Paolo Maldini regresa a las canchas ¡de tenis! – BBC Mundo https://t.co/CKSPxoytYCpic.twitter.com/tkkBXGSVLa
— Sports Mx a Diario (@SportsMxADiario) 21 юни 2017 година

Двамата с Ландонио ще вземат участие с " уайлд кард ", който завоюваха през уикенда в квалификационна конкуренция, която също се организира в клуб Aspria Harbor.

" Паоло стартира да играе тенис преди пет или шест години и има някои неналичия във връзка с техниката. Но физически е мощен и не се пречупва душевен при деликатни обстановки ", добавя Ландонио.

Малдини прекара цялата си футболна кариера в " Милан ". Той постъпва в академията на " росонерите " още на деветгодишна възраст през 1978 година, а сред 1985 и 2009 година изиграва 902 мача за първия тим.

Бранителят е част от спечелването на 26 трофея, в това число седем трофеи в Серия А и пет европейски купи. За италианския народен тим има 126 мача, като най-големите му триумфи са финалите на международното състезание през 1994 година и на европейското през 2000 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР