Легендата на бразилския футбол Марио Загало бе изписан от болницата

...
Легендата на бразилския футбол Марио Загало бе изписан от болницата
Коментари Харесай

Изписаха Марио Загало

Легендата на бразилския футбол Марио Загало бе изписан от болничното заведение в неделя след 12-дневен престой поради респираторна зараза, заяви източник от лечебното заведение. Загало, първият човек, който печели международната купа и като състезател, и като треньор, ще може да отпразнува 91-ия си рожден ден във вторник вкъщи, откакто бе признат за интензивно лекуване в болница " Бара Д‘Ор в Рио де Жанейро на 26 юли.

„ След няколко сложни дни съм към този момент 113% по-добре. Благодаря ви за вашата поддръжка! Сега още веднъж ще би трябвало да ме търпите! “, написа той в Инстаграм.

Като нападател Загало е част от съставите на Бразилия, станали международни първенци през 1958 и 1962 години, паралелно до Пеле и Гаринча. Впоследствие той извежда Селесао до международната корона и като треньор през 1970-а, помощник е при триумфа на Мондиала през 1994 година и води „ кариоките “ и четири години по-късно, когато отборът отстъпва на Франция в разногласието за трофея.

Единствените други двама, които са печелили международното състезание и като играчи, и като треньори, са германецът Франц Бекенбауер (1974 и 1990) и Дидие Дешан с Франция (1998 и 2018).

Пикът на Загало бе на Мондиала в Мексико през 1970 година. Независимо че напълно скоро е назначен за ментор, тимът стига изрично до купата, играейки приказен футбол и правейки футболисти като Жаирзиньо, Тостао, Жерсон, Карлос Алберто и Ривелиньо световноизвестни имена, паралелно до звездата на тима Пеле, който в този момент е на 81 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР