Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю за сайта

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю за сайта
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Искам да отида на стадион с 50 000 души и да слушам химна

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде изявление за уеб страницата на ФИФА. От международната футболна централа се допитаха до мнението му за националния ни отбор и представянето му на шампионата FIFA Series 2024, в който националите ни победиха в Баку Танзания с 1:0 и приключиха 1:1 против домакина Азербайджан.

" Винаги споделям на днешните национали да не се пробват да ни копират. Те би трябвало да намерят своя личен път и това включва упорита работа и мислене.

Ако се опитат да ни копират, това единствено ще окаже напън върху тях, а когато това се случи, нещата нормално не се получават ", разгласи Камата, който има 37 гола в 83 мача за националния отбор с националния екип.

" Опитвам се да им давам препоръки, само че единствено в случай че ме питат. Харесва им да са с мен и аз им демонстрирам любовта, от която се нуждаят и която е толкоз значима за тях “, сподели още някогашният селекционер на България, съобщи bTV Спорт.

" Оптимист съм и се надявам България да се класира още веднъж на огромен шампионат. Искам да отида на стадион с 40 000 или 50 000 души и да чувам националния химн на моята страна преди началото на мача.

Искам още веднъж да изпитам тази страст. Надявам се това да се случи скоро, само че би трябвало да свършим доста работа на всеобщо равнище ", добави Камата.

" Факт е, че става все по-трудно да се провеждат интернационалните срещи, само че FIFA Series ни ги дава. Става все по-трудно да се намерят огромни тимове, които да играят, и тези шампионати оказват помощ на по-младите футболисти, като дават късмет да се учат. Поздравления от мен за ФИФА, които са положили доста старания ", сподели още Стоичков.

" България беше в интернационална изолираност от дълго, дълго време, като последното присъединяване на огромен шампионат беше през 2004 година в Португалия.

Настоящите национални играчи и треньори обаче са решени да поправят това, както и Българският футболен съюз и легендите от 90-те години, вдъхвайки очаквания, че по-добрите дни са тъкмо зад ъгъла ", припомниха от ФИФА.

" България страда към този момент доста години ", сподели още Христо, наименуван от международната централа " най-емблематичния представител на именитото потомство ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР