Легендата на българския фолклор Гуна Иванова представя юбилеен концерт-спектакъл –

...
Легендата на българския фолклор Гуна Иванова представя юбилеен концерт-спектакъл –
Коментари Харесай

„Пеем за България“: Легендарната Гуна Иванова прави юбилеен концерт-спектакъл 55 години на сцена

Легендата на българския фолклор Гуна Иванова показва юбилеен концерт-спектакъл – 55 години на сцена. Събитието ще се организира на 31 октомври. Специално присъединяване ще вземат надарените ѝ внучки Ива и Велислава Костадинови, които пък ще отбележат 15 години на сцената. Спектакълът е под надпис „ Пеем за България “. Повече за него ни описаха в студиото на „ Добро утро, Европа “ самите Гуна Иванова и Ива и Велислава Костадинови.

„ Всички мои юбилейни концерти са в деня на будителите, тази година е тъкмо 100-годишнина от оповестяването на 1 ноември за Деня на будителите. Ще имаме доста забавни посетители. Ние обичаме България, по тази причина концертът се споделя „ Пеем за България “. От една подготовка на един мой концерт се стартира това и те да пеят с мен. Бяха доста дребни. На 5-6 години. Госпожата ѝ в детската градина ми сподели, че Велислава пее доста хубаво и ги взех. Аз съм пяла на чужденци, които идват в България единствено, с цел да слушат български фолклор. Те идват да се учат на тази музика тук. Не е изключено фолклорната музика да лекува . Има хора, които са ми казвали, че са се излекували, когато са слушали мои песни “, сподели Гуна Иванова.

Искаме да накараме българите да се усещат горди, че са българи . Този концерт ще има доста патриотични песни, ще възпеем войводи, които са дали животите си, с цел да можем да бъдем през днешния ден ние това, което сме “, споделиха Ива и Велислава Костадинови.

„ За нас е отговорност да сме внучки на такава баба. Всичко каквото имаме да си споделяме, си го споделяме. Обичаме градивната рецензия. Ние ще осъществим нашите най-хубави песни. Насочени сме към авторския ни репертоар “, споделиха още те.

Целия диалог вижте във видеото .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР