Легендата на австралийския тенис Тод Уудбридж е сигурен, че Новак

...
Легендата на австралийския тенис Тод Уудбридж е сигурен, че Новак
Коментари Харесай

Уудбридж: Джокович ще бъде основен фаворит на Australian Open


Легендата на австралийския тенис Тод Уудбридж е сигурен, че Новак Джокович ще бъде главен любимец за купата на идния Australian Open. Носителят на 16 трофеи на двойки от Големия шлем бе безапелационен, че съгласно него сърбинът продължава да е най-хубавият състезател в света, както и че присъединяване му в Мелбърн е чудесна вест за шампионата.

„ Мисля, че присъединяване на Джокович на Australian Open е чудесна вест за шампионата, защото всички изскаме да виждаме най-хубавите играчи на най-големите шампионати. Това се отразява на всичко – медийния интерес, размерът на наградния фонд, както и на интернационалния авторитет на шампионата. Предвид обстоятелството, че Новак е печелил шампионата девет пъти, той ще бъде главният любимец и следващата година “ – сподели Уудбридж пред Eurosport.

В момента Джокович е №5 в ранглистата, а пред него са Карлос Акарас, Рафаел Надал, Каспър Рууд и Стефанос Циципас. Според Уудбридж обаче класацията е „ изкривена “ поради неналичието на точки от Уимбълдън.

„ Според мен тазгодишната класация е доста изкривена. Въпреки това обаче Джокович продължава да е най-хубавият в света и присъединяване му на Australian Open е доста значимо “ – съобщи носителят на три трофеи на двойки от Откритото състезание на Австралия.

Макар да пропусна шампионатите в Австралия и Северна Америка поради нежеланието си да се имунизира против Covid-19, Джокович приключи сезона по впечатляващ метод. След завръщането си на корта през септември сърбинът завоюва купите в Тел Авив и Астана, а след това и тази на Финалите, изравнявайки върха на Роджър Федерер в шампионата. Сърбия няма да взе участие на United Cup, което значи, че Джокович ще стартира идващия сезон на някой от ATP 250 шампионатите, предхождащи Australian Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР