Легендарният ююжноафрикански тенисит Боб Хюит излее от затвора. Носителят на

...
Легендарният ююжноафрикански тенисит Боб Хюит излее от затвора. Носителят на
Коментари Харесай

Легендарен южноафрикански тенисист излезе предсрочно от затвора

Легендарният ююжноафрикански тенисит Боб Хюит излее от пандиза. Носителят на 15 трофеи на двойки от шампионатите от " Големия шлем " беше освободен условно в през вчерашния ден, откакто излежа близо четири години от шестгодишна си присъда за обезчестяване и полово посягане над девойки, които е упражнявал през 80-е и 90-е години на предишния век. Трите жертви са били малолетни по това време.
 Адриан Андреев победи трима американци във Флорида
Адриан Андреев победи трима американци във Флорида

В показателен шампионат

Хюит, който беше лишен от мястото си в Залата на славата на тениса, се върна в дома си наоколо до град Порт Елизабет на южното крайбрежие на Южна Африка, заяви Министерството на правораздаването.

Бившият южноафрикански тенисист, който в този момент е на 80 години, беше наказан през 2015 година. Той беше приет за отговорен в обезчестяване на едно момиче, което по това време е било на възраст под 16 години, както и обезчестяване на друго момиче под 16 години през 1982 година. Той беше приет за отговорен и в полово посягане над трето момиче, което е било на възраст под 18 години, през 1994 година. Хюит влезе в пандиза през 2016 година, откакто загуби обжалването присъдата си.

Южноафриканските медии оповестяват, че жертвите, които чакали 20 и повече години за правдивост, се опълчват на неговото освобождение.
 Снимка 473252
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР