Легендарният ююжноафрикански тенисит Боб Хюит излее от затвора. Носителят на

Легендарният ююжноафрикански тенисит Боб Хюит излее от затвора. Носителят на ...

Легендарен южноафрикански тенисист излезе предсрочно от затвора


Легендарният ююжноафрикански тенисит Боб Хюит излее от затвора. Носителят на 15 титли на двойки от турнирите от "Големия шлем" беше освободен условно в вчера, след като излежа близо четири години от шестгодишна си присъда за изнасилване и сексуално посегателство над момичета, които е тренирал през 80-е и 90-е години на миналия век. Трите жертви са били непълнолетни по това време.
Адриан Андреев победи трима американци във Флорида
Адриан Андреев победи трима американци във Флорида

В демонстративен турнир

Хюит, който беше лишен от мястото си в Залата на славата на тениса, се върна в дома си в близост до град Порт Елизабет на южното крайбрежие на Южна Африка, съобщи Министерството на правосъдието.

Бившият южноафрикански тенисист, който сега е на 80 години, беше осъден през 2015 година. Той беше признат за виновен в изнасилване на едно момиче, което по това време е било на възраст под 16 години, както и изнасилване на друго момиче под 16 години през 1982 година. Той беше признат за виновен и в сексуално посегателство над трето момиче, което е било на възраст под 18 години, през 1994 година. Хюит влезе в затвора през 2016 година, след като загуби обжалването присъдата си.

Южноафриканските медии съобщават, че жертвите, които чакали 20 и повече години за справедливост, се противопоставят на неговото освобождаване.
Снимка 473252
Източник:

Източник: topsport.bg