Легендарният вокалист на Ролинг стоунс“ Мик Джагър разкритикува американския президент

...
Легендарният вокалист на Ролинг стоунс“ Мик Джагър разкритикува американския президент
Коментари Харесай

Легендарни музиканти настояха за мерки срещу климатичните промени

Легендарният вокалист на „ Ролинг стоунс “ Мик Джагър разкритикува американския президент Доналд Тръмп за неналичието на старания в битката с климатичните промени, съобщи Агенция Франс Прес. Това стана по време на 76-ия интернационален кинофестивал във Венеция, които се трансформира в сцена за политически мнения и за други звезди от шоубизнеса.

Сред известните персони, отправили рецензии във Венеция беше и английският музикант, създател на текстове и музика на групата „ Пинк Флойд “ Роджър Уотърс, който дефинира като „ безсърдечни социопати “ досегашния италиански вицепремиер, английския министър председател и американския президент:

„ Или изпитваш обич към някого, или не. Но хора Салвини, като Борис Джонсън и Доналд Тръмп- те нямат обич в сърцето си! Те са безсърдечни социопати, които елементарните хора не би трябвало да вземат на съществено “, сподели Роджър Уотърс, който от дълги години е покровител на левите във Англия.

Неговият съотечественик - артистът и артист Мик Джагър също насочи рецензии и към ръководещите в Лондон, и по света. И по-специално към Доналд Тръмп, който анулира законодателството за отбрана на околната среда.

„ Съединените щати трябваше да поведат международната борба против измененията в климата, само че те взеха решение да тръгнат в противоположната посока. Но аз се веселя, че има хора, които стачкуват - без значение дали на аления килим или на друго място. Радвам се, че вършат това, тъй като те са тези, които ще наследят планетата! “, сподели Мик Джагър, чието утвърждение завоюваха стотиците екоактивисти, които излязоха на митинг в деня на церемонията по раздаването на премиите във Венеция. Облечени в бели гащеризони, през вчерашния ден към 300 души със флагове и плакати, превзеха пространството, където филмовите звезди нормално театралничат пред фотографите.

Освен Джагър и артистът деец Доналд Съдърланд изрече поддръжка за акцията на природозащитниците:

„ Когато си на 85 години с деца и внуци - тогава осъзнаваш, че няма да им оставиш нищо, в случай че гласуваш за тези хора - и в Бразилия, и в Лондон, и във Вашингтон. Те унищожават света, а като ги поддържаме, ние, хората, способстваме за упадъка света “.

В демонстрацията против климатичните промени се включи и венецианската група „ НЕ на огромните кораби “, която се опълчва на влизането на круизни кораби в лагуната на града:

„ Само като видя тези големи круизни кораби да минават около мен и да хвърлят сянка в дома ми - усещам се обречена “, сподели една от протестиращите преди кинофестивала във Венеция, на който филмът „ Жокера “ на режисьора Тод Филипс, отдаден на един от най-големите врагове на Батман във вселената на Ди Си Комикс, взе огромната премия „ Златен лъв “. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР